Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Klaytn

Het cryptoproject Klaytn (KLAY) maakt het voor iedereen mogelijk om applicaties op de blockchain te ontwikkelen. Hiermee maakt Klaytn technische kennis van blockchaintechnologie overbodig.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Klaytn converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Klaytn Koers

Wanneer je kijkt naar de grafiek van KLAY/Euro zie je dat de koers in 2020 begon te lopen vanaf een prijs van €0,11. In het najaar van dat jaar steeg de koers tot waardes van bijna €0,70. Een all-time-high prijs van meer dan €3,60 werd in maart 2021 neergezet, waarna verdere volatiliteit volgde.

Klaytn bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Klaytn?

Klaytn (KLAY) is een blockchainproject dat in 2019 werd gelanceerd door Jaesun Han: de oprichter van het bedrijf GroundX. De ICO vond reeds in 2018 plaats. Het doel van Klaytn is het toegankelijk maken van blockchaintechnologie voor iedereen. Zo zou je ook zonder verregaande technische kennis een applicatie moeten kunnen ontwikkelen. Kernwaarden zijn dus toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Hierbij richt Klaytn zich niet specifiek op kleine of grote bedrijven. Alle soorten bedrijven, van startups op hun eerste dag tot grote concerns, kunnen Klaytn gebruiken. Het aantal denkbare user cases is praktisch onbeperkt. Complete ecosystemen kunnen zonder technische kennis worden opgezet.

Waarom je Klaytn wilt kopen

In het kader van blockchaintechnologie wordt vaak gesproken van massa-adoptie. Hiermee wordt bedoeld dat deze complexe technologie door bijna alles en iedereen gebruikt moet worden. Volgens het team van Klaytn wordt de term massa-adoptie echter té snel gebruikt. De meeste mensen weten immers niet hoe ze applicaties op de blockchain moeten ontwikkelen. Klaytn (KLAY) zet in op maximaal gebruiksgemak, waardoor het een relevante stap kan zetten in de richting van een bredere adoptie van blockchain.

Waar koop je Klaytn?

Klaytn (KLAY) kopen kan bij een exchange. Exchanges die KLAY aanbieden, zijn bijvoorbeeld Bitvavo, Binance en KuCoin. Voordat je KLAY crypto kopen kunt, moet je je registreren bij een exchange. Beveilig je account met een sterk wachtwoord en tweefactorauthenticatie. Daarnaast dien je je identiteit te verifiëren. Als dit in orde is, kun je geld of cryptotokens storten. Fiatgeld kun je vaak storten met creditcard of bankoverschrijving. Daarnaast lijken steeds meer exchanges betalingen met iDEAL te ondersteunen.

Klaytn bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Klaytn

Met Klaytn wordt blockchaintechnologie ook het domein van mensen en bedrijven zonder verregaande technische kennis van de crypto valuta.

KLAY

KLAY is de token die thuishoort binnen het netwerk van Klaytn. Met deze token kunnen gebruikers betalen en beloningen ontvangen. In totaal komen er maximaal 10 miljard KLAY-tokens in omloop. Het team van Klaytn beschikt daarbij over 5 procent van het totaal.

Brede ondersteuning

Wie iets wil bouwen via Klaytn loopt niet snel tegen de limieten en beperkingen van het netwerk aan. Er zijn veel user cases denkbaar. Zo kunnen applicaties omtrent de handel van digitale activa worden opgezet, maar kunnen er bijvoorbeeld ook spellen worden ontwikkeld.

Vaste en lage kosten

Wanneer het gaat om de kosten die Klaytn rekent, wordt er veel transparantie gehanteerd. Je weet altijd vooraf wat de kosten zijn. In veel gevallen zijn deze kosten aan de lage kant. Dat draagt bij aan de laagdrempeligheid van het project.

Laagdrempelig

De bedoeling is dat iedereen het netwerk van Klaytn (KLAY) kan gebruiken om applicaties te ontwikkelen. Dat maakt blockchaintechnologie een stuk laagdrempeliger én goedkoper. Je hoeft namelijk niet te beschikken over technische kennis en je hoeft ook geen professional in te huren.

Klaytn Wallet

KLAY-tokens kun je opslaan in een wallet. Een online wallet, zoals een exchange wallet, biedt je in veel gevallen aardig wat gebruiksgemak. Hecht je vooral veel waarde aan maximale veiligheid, dan kan juist een offline wallet, zoals een hardware wallet, de juiste keuze voor jou zijn.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!