Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Kusama

Kusama (KSM) is een cryptoproject dat nauw verband houdt met de cryptocurrency Polkadot. Ontwikkelaars kunnen Kusama gebruiken als een testomgeving, voordat applicaties op Polkadot worden gelanceerd.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Kusama converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Kusama Koers

De native coin van Kusama is KSM. De koers binnen de grafiek van KSM begon te lopen in december 2019 vanaf een waarde van €1,60. In 2021 begon de koers hevig te fluctueren. Dit leidde tot een all time high prijs van meer dan €420, te herkennen aan de top in de grafiek.

Kusama bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Kusama?

Kusama (KSM) is een op blockchaintechnologie gebaseerd cryptoproject. De whitepaper van Kusama werd gelanceerd in het najaar van 2019 en verhulde niet meer dan de woorden ‘verwacht chaos’. Wat hiermee werd bedoeld? Het project van Kusama is van experimentele aard en er kunnen voortdurend wijzigingen worden aangebracht. Ontwikkelaars kunnen binnen de omgeving van Kusama applicaties en blockchains ontwerpen en uitproberen. Wanneer het allemaal goed lijkt te werken, wordt de overstap gemaakt naar Polkadot. De toegevoegde waarde van Kusama zit hem dus in een stukje flexibiliteit. Een project hoeft niet direct binnen de strenge omgeving van Polkadot te worden gelanceerd, maar kan eerst worden ‘gefinetuned’.

Waarom je Kusama wilt kopen

Hoewel Kusama (KSM) het beeld wekt dat het ‘slechts’ gaat om een testnetwerk voor Polkadot gaat het toch om een afzonderlijk netwerk met unieke eigenschappen. Zo is het karakter van Kusama veel progressiever dan dat van Polkadot. Dit komt omdat er veel wordt geëxperimenteerd. Polkadot richt zich juist meer op een bepaalde mate aan stabiliteit, waardoor de ontwikkelingen vrij traag gaan. Dat kan in het voordeel van Kusama werken en uiteindelijk leiden tot een mooie groei van het project. Sommige mensen denken zelfs dat Kusama op een dag Polkadot zou kunnen overstijgen. Dat is echter eerder een gedachtegang dan een vaststaand feit.

Waar koop je Kusama?

De native coin van Kusama (KSM) kun je kopen bij een exchange, zoals Bitvavo. Voordat je daadwerkelijk tot het kopen kan overgaan, dien je een account aan te maken. Wanneer dit in orde is, kun je KSM vaak met fiatgeld kopen, zoals de euro. Soms kun je rechtstreeks kopen met bijvoorbeeld een creditcard of bankoverschrijving. In veel gevallen moet je eerst je saldo aanvullen voordat je daadwerkelijk KSM kan kopen. Veel exchanges ondersteunen betalingen in euro’s met bijvoorbeeld iDEAL, creditcard of bankoverschrijving.

Kusama bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Kusama

De crypto Kusama en bijbehorende KSM coin kennen een aantal unieke eigenschappen.

Nominated proof-of-stake

Kusama maakt voor het valideren van transacties binnen het netwerk, gebruik van nominated proof-of-stake (NPoS). Dit algoritme lijkt op proof-of-stake, alleen werkt het met validators die door Kusama zelf worden geselecteerd. Dat brengt een extra stukje veiligheid.

KSM token

De native coin van Kusama is KSM. Deze coin kent een totale voorraad van 10 miljoen. Een groot deel hiervan is reeds uitgegeven, ook al komen er jaarlijks 10 procent aan tokens bij. Het netwerk is nog volop aan het uitbreiden.

Gavin Wood

Gavin Wood is een bekende naam in cryptoland. Als co-founder van Ethereum en bedenker van programmeertaal Solidity heeft hij verstand van crypto. Het zal door velen als een aanwinst worden beschouwd dat hij zich vandaag de dag bezighoudt met Kusama (en Polkadot).

Broncode

De broncode van Kusama lijkt sterk op die van Polkadot. Dat zorgt ervoor dat ontwikkelaars Kusama écht als testomgeving kunnen gebruiken. Wel dient te worden benadrukt dat Kusama een losstaande blockchain en officieel geen testnet is.

Kusama Wallet

Is de prijs binnen de koers van KSM gunstig en besluit je tot kopen over te gaan? Bedenk dan voor een aankoop waar en hoe je jouw tokens wilt opslaan. Grofweg heb je de keuze tussen een offline wallet en een online wallet. Een offline wallet biedt maximale veiligheid, maar minder gebruiksgemak dan een online variant.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!