Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Nano

Nano (NANO) is een betaalplatform dat kosteloze crypto-transacties mogelijk moet maken. De makers willen hiermee een alternatief voor fiatgeld bieden, onder meer door alle tekortkomingen van Bitcoin te ontwijken. Nano moet het schaalbare, snelle, energiezuinige en goedkope alternatief voor Bitcoin vormen. Om dit te realiseren, werkt Nano met een nog maar weinig toegepaste blockchain-technologie. Elk account binnen het netwerk heeft namelijk zijn eigen blockchain, die dient te worden bijgewerkt door de eigenaar van dat account zelf. Het platform werd geïntroduceerd onder de naam RaiBlocks.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Nano converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Nano Koers

De eerste koersbewegingen bij de Nano dateren van juli 2017. Initieel hing de koers rond de €0,03. Eind 2017 en begin 2018 steeg de koers flink, tot bijna €28. Het vertrouwen in de Nano was toen erg groot. De hoge prijs was echter van zeer korte duur. Aan het eind van 2018 kostte een NANO token weer minder dan €1. Pas in 2021 begon de koers weer een beetje te stijgen.

Nano bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Nano?

Nano (NANO) is een betaalplatform dat gebruikmaakt van blockchain-technologie. Het werd in oktober 2015 opgericht door de ervaren software-engineer Colin LeMahieu. In de jaren daarvoor heeft LeMahieu bij grote bedrijven als AMD, Qualcomm en Dell gewerkt. Met de oprichting van Nano startte hij een ambitieus project. Nano moest het meest gebruikte betaalplatform ter wereld worden. Dit ideaal vertoont in zekere zin gelijkenissen met dat van Bitcoin. Het team achter Nano heeft dan ook alle tekortkomingen van Bitcoin bestudeerd om zo een cryptocurrency te ontwikkelen die op al deze vlakken beter presteert.

Nu zijn er wel meer cryptocurrencies bedoeld als het betaalmiddel van de toekomst, bijvoorbeeld Litecoin en Dash. Nano pakt het echter net even wat anders aan als het gaat om de gehanteerde blockchain-technologie. In jargon: Nano werkt met een block lattice. Dit houdt in dat elk account de eigenaar is van een eigen blockchain. Alleen de eigenaar van het account zelf kan deze blockchain bijwerken. Het voordeel? Het functioneert asynchroon: elke chain staat op zichzelf. Je hebt in principe niets te maken met gegevens van andere mensen. Hier ligt een forse tegenstelling met de traditionele blockchain-technologie, waarin je juist houder bent van gegevens van anderen.

Omdat alleen de eigenaar van een account blokken binnen de blockchain kan toevoegen, zijn per overboeking twee transacties nodig: een uitgaande transactie vanuit de betalende account en een ontvangsttransactie bij de ontvanger. Dit is geen hogere wiskunde en de transactieverwerking kost bovenal erg weinig moeite in vergelijking met andere blockchain-technologieën. Dit is de reden waarom transacties volledig vrij van bijkomende kosten zijn en zo snel verlopen.

wat is nano

Waarom je Nano wilt kopen

Nano heeft een hoop praktische voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Het is als het ware een compleet pakketje met allerlei voordelen van andere cryptocurrencies in zich. Zo zijn de transacties binnen het netwerk gratis en is de transactiesnelheid erg hoog. Dit komt allebei doordat iedereen zijn of haar eigen blockchain beheert. Hiermee onderscheidt de Nano zich in het bijzonder van de Bitcoin, die juist met toenemende transactiekosten en lange verwerkingstijden kampt.

Een ander groot pluspunt van Nano is de schaalbaarheid. Uit stresstesten is gebleken dat Nano in de toekomst duizenden transacties per seconde aankan. Ter vergelijking: Bitoin kan nog geen vijf transacties per seconde aan. Alles bij elkaar heeft Nano erg veel gunstige eigenschappen om als cryptocurrency in het dagelijkse leven te fungeren.

waarom je nano wilt kopen

Waar koop je Nano?

Als je graag NANO wilt aanschaffen, dan kun je terecht bij een crypto-exchange. Dit is een soort handelsplaats waar kopers en verkopers van cryptocurrencies bij elkaar komen. Er bestaan verschillende populaire exchanges. Voorbeelden zijn Bitvavo, Binance en Coinbase. Voordat je daadwerkelijk NANO kunt kopen, moet je eerst een exchange kiezen die goed bij je past. Let daarbij onder meer op de betrouwbaarheid en de bijkomende kosten.

Als je eenmaal een exchange hebt gevonden, maak je hier een account aan. Vul je gegevens naar waarheid en met zorg in. Kies daarbij een sterk wachtwoord en gebruik waar mogelijk twee-factor-authenticatie. Heb je een account? Dan dien je hier nog geld op te storten. Dit kan in de meeste gevallen gemakkelijk met iDEAL of met een bankoverschrijving. In het laatste geval zal het iets langer duren voordat het geld op je account staat. Als het geld er eenmaal op staat, kun je NANO tokens aanschaffen. Dit doe je door de token op te zoeken en de aanwijzingen op je scherm te volgen.

Nano bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Nano

Nano is een betaalplatform en cryptocurrency waarvan de blockchain-technologie afwijkt van die van andere cryptocurrencies.

Snelle transacties

Iedere gebruiker beheert een eigen blockchain. Wanneer er transacties worden verricht, dienen slechts twee accounts deze te verwerken: het account van de betalende partij en het account van de ontvanger. Deze peer-to-peer transacties zijn doeltreffend en bovenal razendsnel.

Kosteloze transacties

Transacties binnen de asynchrone blockchain van gebruikers van Nano verlopen relatief moeiteloos. De enige partijen die gegevens aan hun blockchain moeten toevoegen, zijn de ontvanger en de verzender. Dit kost in vergelijking met andere blockchain-technologieën erg weinig moeite, hetgeen leidt tot gratis transacties.

Schaalbaar

Schaalbaarheid is een van de grootste uitdagingen op het gebied van cryptocurrencies. Nano weet hier goed op in te spelen door te werken met een blockchain-structuur die zich goed laat schalen. Volgens verschillende testen kan Nano in de toekomst duizenden transacties per seconde aan. Dit is erg veel in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Investering

Nano is een platform met potentie, doordat het een mooie bundel voordelen van veel cryptocurrencies vormt. Dit maakt dat het een interessante investering kan zijn. Als Nano in de toekomst nog meer transacties per seconde gaat ondersteunen, wordt het een aantrekkelijk platform voor dagelijks gebruik.

Nano Wallet

Zie je de Nano als een langetermijninvestering? Dan moet je goed overwegen hoe je de tokens wilt opslaan. In principe sla je tokens op in een wallet, maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Zo kun je kiezen voor een hot wallet of een cold wallet.

Een hot wallet is een wallet van een exchange. Je tokens daarin zijn opgeslagen in de cloud. Je kunt deze bereiken via je browser of een app. Een hot wallet biedt veel gebruiksgemak, maar kan gehackt worden. Tegenover de hot wallet staat de cold wallet. Dit is een fysieke wallet, veelal een versleutelde USB-stick. Je tokens zijn dan offline opgeslagen. Niemand kan je fysieke wallet hacken, maar je kunt hem wel kwijtraken. Voor welk soort wallet je kiest, is uiteindelijk een persoonlijke afweging.

nano wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!