Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

THETA

Met het cryptoproject Theta (THETA) gaan blockchaintechnologie en videostreaming samen. Het doel is het aanbieden van een decentraal netwerk waarbinnen bandbreedte gedeeld kan worden en zo tokens kunnen worden verdiend.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
THETA converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Theta Koers

Al in januari 2018 begon de koers van THETA/Euro te lopen vanaf een prijs van ongeveer €0,16. Serieuze koersbewegingen zijn echter pas te ontdekken vanaf de zomer van 2020 en vooral vanaf 2021. In dit jaar werd een prijs van bijna €12 neergezet. Zoals uit de grafiek blijkt, was deze koershoogte niet houdbaar.

THETA bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Theta?

Theta (THETA) is een cryptoproject gebaseerd op blockchaintechnologie. Het werd opgericht in 2017 door Mitch Liu en Jieyi Long. Het project richt zich specifiek op de wereld van videostreaming. Sinds de lancering van het tweede mainnet in 2019 kunnen gebruikers bandbreedte delen op peer-to-peer basis. Zo kunnen gebruikers gelijktijdig videomateriaal bekijken. Met het delen van bandbreedte kunnen tokens worden verdiend. Videostreamingsplatformen, zoals Netflix of Videoland, zouden ervoor kunnen kiezen om Theta te integreren. Het voordeel? Doordat gebruikers een deel van de bandbreedte leveren, kunnen de kosten voor streamingplatformen omlaag.

Waarom je Theta wilt kopen

Hoewel je het vanuit het moderne Nederland misschien niet merkt, is het in grote delen van de wereld niet vanzelfsprekend dat films en series in hoge kwaliteit bekeken kunnen worden. Er is een tekort aan geld voor het financieren van veel bandbreedte en hierdoor kan het daarnaast onaantrekkelijk zijn om een videoplatform te starten. Met Theta (THETA) kunnen deze problemen worden opgelost. Gebruikers leveren zelf bandbreedte, worden daarvoor beloond én kunnen genieten van hogere beeldkwaliteit.

Waar koop je Theta?

THETA-tokens kun je aanschaffen via een crypto exchange. Exchanges die THETA aanbieden, zijn bijvoorbeeld de crypto valuta Bitvavo en Coinbase. Voordat je THETA kopen gaat, dien je een account aan te maken. Hiervoor moet je enkele gegevens invullen en jouw identiteit laten verifiëren. Het is verstandig om de veiligheid van jouw account serieus te nemen. Na het maken van een account kun je THETA crypto kopen. Vaak kan dit met behulp van een creditcard of een bankoverschrijving en soms met iDEAL.

THETA bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Theta

Theta koppelt blockchaintechnologie aan videostreaming. Zo zou videostreaming goedkoper, sneller en kwalitatiever kunnen worden.

Goedkoper streamen

Wanneer streamingplatformen gebruik gaan maken van Theta gaan de kosten voor deze platformen omlaag. Er hoeft immers minder geïnvesteerd te worden in bandbreedte en digitale infrastructuur. Hierdoor kunnen de abonnementskosten omlaag, zodat meer mensen kunnen genieten van videostreaming.

Modified BFT-consensusmechanisme

Het gemodificeerde BFT-consensusmechanisme is gebaseerd op proof-of-stake en wordt gebruikt door Theta. Er bestaan drie varianten nodes die wereldwijd samen zorgen voor een veilig en stabiel netwerk, zonder dat dit ten koste gaat van snelheid en efficiëntie.

THETA token

THETA vormt binnen Theta Network een governance token. Dat wil zeggen dat houders van deze tokens wat te zeggen hebben binnen het bestuur van het project. Dit governance-aspect wordt steeds meer uitgebreid. In totaal komen er maximaal 1 miljard THETA-tokens in omloop.

TFUEL token

TFUEL is de tweede token binnen het netwerk van Theta. Deze token heb je nodig om betalingen te verrichten voor de streaming van video’s. THETA tokens kun je inzetten in ruil voor TFUEL. In totaal komen er maximaal 5,2 miljard TFUEL tokens in omloop.

Theta Wallet

THETA en TFUEL kun je opslaan in een wallet. Er bestaan verschillende soorten wallets. Overweeg een hardware wallet wanneer je maximale veiligheid wilt bewerkstelligen. Zoek je daarentegen juist wat meer gebruiksgemak, dan zou je een software of exchange wallet kunnen overwegen. Het komt neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!