Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

THORChain

THORChain (RUNE) maakt het wisselen van cryptocurrency’s tussen verschillende netwerken gemakkelijker.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
THORChain converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

THORchain Koers

De koers van THORChain (RUNE) loopt sinds 2019, maar heeft gedurende de eerste 1,5 jaar weinig prijsactie meegemaakt. Met name in het jaar 2021 begon de koers fors te fluctueren met een top van boven de €20.

THORChain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is THORchain?

THORChain (RUNE) werd gelanceerd in juli 2019 vanuit Australië. Het project kent officieel geen bestuurders, maar het wordt door anonieme personen ontwikkeld. Dit om het decentrale karakter van het project te waarborgen. THORChain is een blockchainproject dat is ontwikkeld met Cosmos SDK. Het concept achter THORChain is het vormen van een decentrale exchange, afgekort DEX. Het biedt de mogelijkheid om cross-chaintransacties uit te voeren. Hiervoor hoeft niemand toestemming te geven en je bent daarnaast niet afhankelijk van een orderboek. De RUNE-token van THORChain, die dient als brandstof van het netwerk, speelt een essentiële rol binnen dit proces.

Waarom je THORChain wilt kopen

Decentrale exchanges zijn volgens veel fanatiekelingen een belangrijke ontwikkeling binnen de wereld van cryptocurrency’s. Het is immers opvallend dat crypto hamert op zijn decentrale en anonieme karakter, terwijl de meeste crypto-exchanges juist centraal functioneren. Een DEX biedt meer privacy en daarmee een verhoogde mate aan veiligheid. Dat sluit aan op het wezenlijke karakter van cryptocurrency’s en blockchaintechnologie. Een investering in RUNE-tokens kan hierom het overwegen waard zijn.

Waar koop je THORChain?

THORChain (RUNE) kopen kan bij een exchange, zoals Binance, Bitvavo of KuCoin. Zonder een account bij een exchange kan je geen RUNE-tokens aanschaffen. Registeren kan gemakkelijk online en eindigt vaak met een verificatie van je identiteit. Heb je een account, dan kun je hier fiatgeld of crypto op storten. Het storten van fiatgeld kan vaak met de gebruikelijke betaalmethodes, zoals creditcard, bankoverschrijving en (soms) iDEAL. Na het storten van geld kun je het ruilen tegen RUNE-tokens.

THORChain bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken THORChain

THORChain maakt cross-chaintransacties mogelijk via een unieke decentrale exchange.

Anonieme ontwikkelaars

Het grootste deel van het team van THORChain is volledig anoniem. Dat komt omdat persoonlijkheden het decentrale karakter van het project kunnen ondermijnen. Wel hanteert THORChain veel transparantie op het vlak van de code die aan het project ten grondslag ligt.

RUNE

RUNE is de native token van THORChain en dient als een soort brandstof. In totaal komen er 500 miljoen RUNE-tokens in omloop. Bij de lancering op de DEX van Binance werden in eerste instantie direct 20 miljoen RUNE-tokens verkocht.

Decentraal karakter

THORChain maakt het mogelijk om op decentrale wijze cryptocurrency’s met elkaar te verruilen. Decentraal, dus er hangt geen commerciële partij boven die uit is op het genereren van zoveel mogelijk winst en het vergaren van zoveel mogelijk informatie.

Cross-chain

Veel decentrale exchanges fungeren slechts binnen één ecosysteem. Zo werkt Uniswap bijvoorbeeld alleen binnen Ethereum. Een dergelijke gebondenheid vind je niet terug bij THORChain, nu het meerdere onafhankelijke blockchains met elkaar verbindt. Er is sprake van een cross-chainplatform.

THORChain wallet

Heb je RUNE-tokens gekocht, dan moet je deze ergens opslaan. Dat kan in een wallet. Veel exchanges kennen een ingebouwde wallet. Deze biedt veel gebruiksgemak, maar het scoort niet altijd hoog op veiligheid. Ga je voor maximale veiligheid, maar ben je bereid iets in te leveren op gebruiksgemak, dan zou je eens naar een hardware wallet kunnen kijken.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!