Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

UNUS SED LEO

Unus Sed Leo (LEO) is een token die functioneert binnen het ecosysteem van iFinex. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om te besparen op handelskosten.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
UNUS SED LEO converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Unus Sed Leo Koers

De koers van Unus Sed Leo (LEO/Euro) loopt sinds 2019 en bleef lange tijd stabiel. In 2021 was van deze stabiliteit geen sprake meer, nu de koers door de maanden heen fors begon te stijgen. De grootste stijging vond plaats in 2022 en bracht een prijs van ongeveer €6,50 mee.

UNUS SED LEO bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Unus Sed Leo?

Unus Sed Leo is een cryptocurrency die is opgericht met een afwijkende reden. Aanleiding was de inbeslagname van een deel (ongeveer $850 miljoen) van de fondsen van Crypto Capital: de betalingsverwerker van iFinex. iFinex is het moederbedrijf van de populaire exchange Bitfinex. Omdat iFinex bang was dat ze de missende fondsen nooit meer terug zouden zien, is het besluit tot het oprichten van Unus Sed Leo (LEO) tot stand gekomen. Hiermee zou het financiële tekort gedekt moeten kunnen worden. LEO wordt ingezet om handelskorting mee te verkrijgen. iFinex moet maandelijks LEO terugkopen en verbranden zodat er uiteindelijk geen tokens meer overblijven.

Waarom je Unus Sed Leo wilt kopen

Het is belangrijk om je te realiseren dat Unus Sed Leo geen cryptocurrency is die de toekomst wil revolutioneren. LEO is een volwaardige utility token die is opgericht om een inbeslaggenomen deel aan fondsen te compenseren. LEO crypto kopen kan desalniettemin interessant zijn, omdat het aantal tokens afneemt nu iFinex tokens terugkoopt en verbrandt. Uiteindelijk zijn er geen tokens meer over, waardoor de schaarste – en daarmee wellicht de prijs – steeds meer stijgt.

Waar koop je Unus Sed Leo?

Omdat Unus Sed Leo (LEO) nooit is bedoeld als een eeuwig verhandelbare digitale valuta kun je deze crypto slechts bij een paar exchanges verkrijgen. Denk aan Bitfinex en OMGFIN. Als je LEO tokens wilt kopen, moet je eerst een account bij een exchange aanmaken. Hierna kun je geld storten op je account. Dit kan in de meeste gevallen met behulp van een creditcard of via een (SEPA) bankoverschrijving. Sommige exchanges bieden iDEAL aan.

UNUS SED LEO bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Unus Sed Leo

Unus Sed Leo is een ‘anders dan anders’ crypto valuta en kent hierdoor een aantal unieke kenmerken.

Tijdelijk bestaan

De cryptocurrency Unus Sed Leo is ontworpen om slechts tijdelijk te bestaan. Het is geïntroduceerd als compensatiemethode naar aanleiding van de inbeslagname van de fondsen van Crypto Capital. Als alle LEO tokens zijn verbrand, bestaat Unus Sed Leo niet meer.

Maximale voorraad

Unus Sed Leo kent een maximale uitgifte van 1 miljard LEO tokens. Omdat de voorraad telkens afneemt, wordt het steeds moeilijker om aan LEO tokens te komen. Er zullen in de toekomst geen nieuwe LEO tokens uitgegeven worden.

Verbranding

Unus Sed Leo werkt met een verbrandingsmechanisme (burn mechanism) waarbinnen iFinex maandelijks LEO tokens van de markt terugkoopt. De teruggekochte tokens worden vervolgens verbrand. Verbranden is het vernietigen van tokens. Dit proces blijft doorgaan totdat er geen token meer over is.

Oplopende schaarste

Als investeerder of belegger kan het interessant zijn om de aankoop van LEO tokens te overwegen. Met het gehele buy-backprogramma van iFinex weet je immers zeker dat er steeds minder tokens op de markt zijn. Hierdoor ontstaat steeds meer schaarste.

Unus Sed Leo wallet

LEO tokens kun je opslaan in een wallet die LEO ondersteunt. Je kunt ervoor kiezen om de tokens in de wallet van je exchange te laten staan: dit biedt gebruiksgemak. Ook kun je kiezen voor een (offline) hardware wallet. Hiermee ben je verzekerd van veel veiligheid. De tussenoptie is een losse software of app wallet. Uiteindelijk komt het neer op een persoonlijke afweging.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!