Verge

Koop deze of een van de 2500 andere cryptocurrencies veilig en snel bij Binance

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Verge converter
Verge omschrijving

XVG Verge live koers

Waar kan ik Verge kopen?

Verge kan je eenvoudig kopen op de exchange Binance. Dit is een hoog gewaardeerde crypto exchange met een groot aanbod aan cryptovaluta. Op Binance kan je echter alleen cryptovaluta zoals Bitcoin op storten, dus deze zal je eerst aan moeten schaffen via een andere dienst met bijvoorbeeld creditcard of iDeal. Hoe je dat kan doen wordt uitgelegd op deze pagina. Als je meer wil weten over Binance kan je dat hier lezen.

Stap 1: maak een Binance account

Maak een account aan op Binance, dit kost slechts enkele minuten. Na een emailbevestiging kan je meteen aan de slag.

Maak een account op Binance

Ga direct naar Binance!

Stap 2: vind je Binance BTC ontvangstadres

Vind je Bitcoin ontvangstadres op Binance. Deze kan je vinden onder Funds > Deposits Withdrawals.

Binance deposit Bitcoin

Naast BTC klik je op Deposit. Hier krijg je een ontvangstadres, sla deze op.

BTC deposit XVG->BTC XVG adres

Stap 3: koop Bitcoin met Euro’s en verstuur naar Binance

In deze stap koop je Bitcoin om deze vervolgens naar Binance te kunnen sturen.

Creditcard: ga via onderstaande link naar Coinbase en ontvang €8 gratis aan Bitcoin bij besteding van €85 of meer. Coinbase is een van de meest gebruiksvriendelijke Bitcoin diensten ter wereld.

Koop Bitcoin met creditcard Coinbase 
Gratis €8 bij besteding van €85 of meer!

Voor het kopen van Bitcoin om naar exchanges te sturen zijn er twee goede Nederlandse partijen:

  • LiteBit: vertrouwde naam in Europa, direct versturen bij het afrekenen.
  • Bitvavo: zeer gebruiksvriendelijk, geen id verificatie nodig tot €2500

Het aankoopproces is overal ongeveer hetzelfde. Vul bij het afrekenen je BTC ontvangstadres in en je tegoeden zullen binnen enkele minuten tot uren verschijnen.

Stap 4: XVG handelen op Binance

Binnen enkele minuten tot uren zullen je tegoeden op Binance verschijnen, als het goed is krijg je een email melding als het zover is. Vervolgens kan je onder Exchange > Markets zoek je naar XVG om Verge te kunnen kopen met Bitcoin. Onder het tabje Market kan je gemakkelijk de marktprijs bieden zodat je nooit teveel kan uitgeven. Zie onderstaande screenshots voor de interface.

buy gxs

Voorbeeld bieden marktprijs, ga op zoek naar XVG in plaats van GXS zoals in het screenshot

Tip: je kan je winst ook weer verkopen op LiteBit en Coinbase. Converteer je XVG weer naar BTC en stuur het terug. Beide diensten bieden de mogelijkheid om het op je bankrekening te laten storten.

Wat is Verge?

Verge is een crypto valuta met de focus op privacy met als doel dat de gebruikers volledig anonieme transacties kunnen doen. Het is gebaseerd op de Bitcoin blockchain maar verschaft zijn anonimiteit door gebruik te maken van meerdere anonieme netwerken zoals bijvoorbeeld i2p en Tor. De IP adressen van gebruikers worden volledig verborgen en daardoor zijn transacties niet te traceren.

De voordelen ten opzichte van andere crypto valuta met de focus op privacy zijn dat Verge snellere transacties heeft, meer transacties per seconde kan verwerken, niet oneindig te minen is en je IP adres verbergt. Lees meer over verschillen van anonieme crypto valuta in het artikel Beste Anonieme Crypto Valuta.

anonieme crypto valuta

Klik op de tabel voor een groter formaat

Overige hulpmiddelen

Roadmap

Het development team is zeer actief en meerdere keren per maand worden er updates aangebracht aan het protocol, apps en externe diensten zoals Telegram en Twitter tip-bots. De gehele Nederlandstalige roadmap kan je vinden op de officiële website.

Block explorer

Er zijn verschillende blockchain explorers maar de bereikbaarheid hiervan is wisselend. Als er één het niet doet probeer dan een van de mirror blockchain explorers:

Wallet / portemonnee

Op de officiële website zijn een groot aantal wallets te vinden voor onder andere Windows, Android, Linux, Mac OSX, web wallet en paper wallets.

Bekijk alle wallets