Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Verge

De Verge (XVG) is een cryptocurrency waarmee de bedenkers een wereldwijd financieel stelsel willen opzetten. Ze pakken het echter net wat anders aan dan de makers van andere cryptocurrencies. Het toverwoord bij de Verge is namelijk anonimiteit. In de praktijk zijn veel cryptocurrencies lang niet zo anoniem als ze lijken, doordat gebruikers gemakkelijk te traceren zijn. De Verge biedt een oplossing. Doordat IP-adressen en locatiegegevens worden gemaskeerd, zouden transacties in XVG volledig anoniem moeten zijn. Op deze pagina zie je waar je Verge kunt kopen, en check je de koers van deze cryptocurrency.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
Verge converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

Verge Koers

In bovenstaande grafiek check je de koersverloop van Verge. De Verge werd geïntroduceerd in 2014. Gedurende een aantal jaren bleef de koers relatief laag en stabiel. In 2017 veranderde er echter veel voor de Verge. Door een aantal interessante ontwikkelingen, waaronder de introductie van het Wraith Protocol, begon de prijs veel meer volatiliteit te vertonen. De combinatie van interessante ontwikkelingen en een bloeiende cryptomarkt heeft ervoor gezorgd dat de Verge in december 2017 een all-time high koers bereikte. De hogere koersen bleken echter niet houdbaar, waardoor de prijs weer zakte. In 2021 is weer veel volatiliteit te zien.

Verge bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is Verge?

De Verge (XVG) is een decentrale open-source cryptocurrency met de focus op volledig anonieme transacties. De crypto valuta werd opgericht in 2014, initieel onder de naam DogeCoinDark. Deze naam valt te verklaren doordat Verge een fork van Dogecoin was. De DogeCoinDark zou de anoniemere versie van de Dogecoin moeten zijn. In 2016 verviel de naam DogeCoinDark en kreeg de cryptocurrency de naam Verge.

Het team achter de Verge is erop gericht een financieel stelsel op te zetten, terwijl de anonimiteit van gebruikers wordt gewaarborgd. Deze anonimiteit wordt onder meer waargemaakt doordat IP-adressen en locaties van gebruikers worden verborgen. Het platform Verge is in dit opzicht een voortzetting van netwerken als I2P en TOR. Dit brengt met zich mee dat het gedrag van een gebruiker op een bepaald apparaat niet kan worden getraceerd. Verge speelt hiermee in op een van de grotere uitdagingen in cryptoland. Veel grote cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, lijken namelijk moeite te hebben om de anonimiteit te waarborgen. Zelfs veel ‘privacy coins’ zijn niet waterdicht, doordat IP-adressen toch openbaar blijven.

Op het vlak van privacy maakt Verge gebruik van het zogeheten Wraith Protocol. Dit is een technologie die gebruikers de mogelijkheid geeft om te schakelen tussen een openbaar en een verborgen grootboek. Schakelt een gebruiker het Wraith Protocol in, dan zijn alle gegevens verborgen. Het team achter Verge begrijpt echter goed dat dit niet in alle omstandigheden ideaal is. Wanneer transparantie vereist is, kun je het Wraith Protocol gewoon uitschakelen. Je transactiegegevens zijn dan openbaar en inzichtelijk.

Interessant aan Verge is dat de XVG tokens niet gepremined zijn en dat er ook geen ICO is gehouden. Dit brengt met zich mee dat Verge een nauwe band heeft met de community. Ook op het vlak van mining is Verge vrij uniek. De blockchain van Verge werkt namelijk met verschillende mining algoritmen. Dat betekent dat verschillende soorten mining apparatuur kunnen worden gebruikt.

Wraith protocol verge

Waarom je Verge wilt kopen

Verge crypto kopen doe je om een aantal redenen. Bij veel cryptocurrencies is de anonimiteit wel aardig in orde, maar Verge gooit er nog een schepje bovenop. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat gebruikers van blockchaintechnologie relatief simpel te traceren zijn. In veel gevallen gaat dit via de route van een IP-adres. Omdat Verge gebruikmaakt van I2P en TOR, hoef je je als gebruiker van XVG over anonimiteit geen zorgen te maken. Je IP-adres en locatiegegevens worden namelijk volledig gemaskeerd.

Verge speelt in op een wereld waarin privacy en anonimiteit steeds belangrijker worden. Verschillende schandalen hebben aangetoond dat je lang niet altijd meer kunt vertrouwen op grote bedrijven en instanties die je gegevens beheren. Wanneer je besluit Verge te kopen, kies je voor anonimiteit, terwijl ook de transactiesnelheid op het netwerk je niet zal tegenvallen.

Verge privacy

Waar koop je Verge?

Als je de native token van Verge (XVG) wilt kopen, kun je dit doen bij een cryptocurrency exchange. Dit is een digitale handelsplaats waar kopers en verkopers van verschillende digitale valuta’s bij elkaar komen. Voorbeelden van populaire exchanges zijn Binance, Bitvavo en Kraken. Wanneer je XVG tokens wilt kopen via een exchange, zul je eerst een account moeten aanmaken. Dat doe je simpelweg via de website van de betreffende exchange. Sommige exchanges, zoals Binance, hebben ook een eigen app waarin je een account kunt aanmaken. Heb je een account aangemaakt? Dan kun je hier geld op storten. Sommige exchanges bieden de mogelijkheid om cryptocurrencies zoals Verge direct te kopen, zonder dat je eerst geld op je account stort. Betalen gaat in de meeste gevallen geheel volgens de Nederlandse standaarden, bijvoorbeeld met iDEAL, je creditcard of een reguliere bankoverschrijving.

Verge bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken Verge

De woorden Verge en anonimiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verge is bedoeld om het huidige financiële systeem radicaal te veranderen met een volledig anonieme variant.

Focus op anonimiteit

Het team achter Verge heeft één doel: maximale anonimiteit bij transacties in XVG realiseren. In dit opzicht wijkt Verge wezenlijk af van andere cryptocurrencies. Bij veel digitale valuta’s is anonimiteit slechts een prettig bijkomend voordeel en geen speerpunt.

Gemaximeerde uitgifte

De native token van Verge is de XVG. In totaal worden er maximaal 16,5 miljard XVG tokens uitgegeven. XVG tokens zijn niet bij voorbaat gemined. Dat brengt met zich mee dat de ontwikkelaars niet op voorhand in het bezit waren van XVG tokens. Zij moesten deze tokens net als iedereen aanschaffen.

Decentraal

Het netwerk van Verge is volledig decentraal. Dat houdt in dat er geen derde partijen of tussenpersonen zijn die de transacties reguleren. Wanneer je transacties in XVG verricht, krijg je dus niet te maken met een grote bank of een centraal overheidsorgaan. Je zou kunnen zeggen dat het netwerk zichzelf reguleert.

Snelle transacties

Transacties via het netwerk van Verge worden vlot verwerkt. De blockchain van Verge slaagt er namelijk in om een transactie in gemiddeld 30 seconden te verwerken. Daarnaast kan het netwerk zo’n 100 transacties per seconde (tps) aan. Ter vergelijking: Bitcoin verwerkt een transactie gemiddeld in 10 minuten en heeft een tps van 7.

Verge Wallet

Koop je XVG Verge tokens aan als langetermijninvestering? Dan is het verstandig om na te denken over de wijze van opslag. Tokens kun je opslaan in een hot wallet of in een cold wallet. Een hot wallet is een online (cloud) wallet van een exchange. Een cold wallet is een fysiek apparaatje waarop je je XVG tokens kunt uploaden.

Verge wallet

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!