Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Ethereum kopen

Ethereum (ETH) is de grootste cryptocurrency na Bitcoin. Het blockchainproject heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de cryptomarkt in zijn geheel. Mede hierdoor staat Ethereum behoorlijk in de schijnwerpers en vormt het een populair gespreksonderwerp onder fanatiekelingen. De populariteit van deze crypto valuta en de potentie van het netwerk kunnen een investering in Ether het overwegen waard maken. Gelukkig is het investeren in deze token niet erg lastig, maar je moet wel weten waar je moet beginnen. Hieronder vind je concrete en behapbare informatie over hoe het kopen van Ethereum in zijn werk gaat. Daarbij lees je ook over het bewaren van jouw tokens en het nut van het bezitten van Ether.

Hoe koop ik Ethereum?

Het kopen van Ethereum (ETH) begint bij het aanmaken van een account bij een cryptocurrency exchange. Registreren doe je online door het invullen van jouw gegevens en het verifiëren van je identiteit. Is jouw account klaar voor gebruik, dan krijg je de mogelijkheid om hier fiatgeld of cryptotokens op te storten. Het storten van fiatgeld doe je bij de meeste exchanges met creditcard of bankoverschrijving. iDEAL behoort daarnaast steeds vaker tot de mogelijkheden. Het storten van tokens doe je door een transactie vanuit een externe wallet op te zetten. Jouw gestorte geld of tokens kun je nu inruilen tegen ETH-tokens. Zoek hiervoor Ethereum op binnen het handelsplatform, kies je gewenste hoeveelheid en plaats je order. Afhankelijk van het gekozen ordertype ontvang je jouw tokens vaak vrijwel direct.

Waar koop ik Ethereum?

ETH-tokens kopen doe je bij een exchange. Dit is een online omgeving waar cryptocurrency’s worden verhandeld. Ethereum is een behoorlijk grote en populaire cryptocurrency waar veel mensen in willen handelen. Hierdoor hebben bijna alle exchanges deze crypto wel in hun aanbod opgenomen. Je kunt denken aan partijen als Binance, Bitvavo, Coinbase, Kraken en KuCoin. Voor welke exchange je moet kiezen, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Zoek je bijvoorbeeld naar een gebruiksvriendelijke exchange of voel je je juist thuis in een complexe handelsinterface met vele mogelijkheden? Je kunt exchanges onder meer vergelijken op het vlak van kosten, gebruiksgemak, aanbod, klantenservice en betrouwbaarheid. Veel beginnende handelaren kiezen ervoor om te beginnen bij een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo.

Hoe moet ik mijn Ethereum bewaren?

Wanneer je Ether hebt aangeschaft, kan je het niet ergens fysiek ophalen. Het zijn digitale tokens die je op een min of meer digitale wijze moet opslaan. Cryptocurrency wallets bieden je de mogelijkheid tot het opslaan van tokens. Er bestaan verschillende soorten wallets en van al deze soorten zijn er meerdere opties die Ethereum ondersteunen. Een populair type wallet is de exchange wallet. Dit is een online wallet die geïntegreerd zit bij je exchange. Dit biedt veel gebruiksgemak, maar qua veiligheid is het niet optimaal, omdat de tokens centraal bij de exchange liggen. Een hardware wallet geeft je de mogelijkheid om jouw tokens offline op een apparaatje op te slaan. Dit is erg veilig, maar op het gebied van gebruiksgemak lever je wel wat in. Een software of app wallet in eigen beheer vormt een veel gekozen tussenoptie.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Dit kun je met Ethereum

ETH is de token die thuishoort op het smartcontractplatform van Ethereum. Ethereum is een decentraal netwerk dat met behulp van blockchaintechnologie decentrale applicaties en smart contracts kan ontwikkelen. De native token Ether draagt een eigen waarde. Dat betekent dat je het kunt inzetten als betaalmiddel. Hiervoor moet de wederpartij wel Ether accepteren.

Op wat vooruitstrevende (online) winkels na bestaan er tot op heden relatief weinig plekken waar je daadwerkelijk met ETH-tokens kunt betalen. De tokens worden dan ook vaak niet aangeschaft als betaalmiddel, maar als investering. Het kopen van Ether kun je zien als een speculatie. Wanneer de koers stijgt, kun je winst maken. Houd echter rekening met het feit dat je ook verlies kunt maken door te handelen in Ethereum.

Wat doet de koers van Ethereum?

De koers van Ethereum geeft aan wat een ETH-token kost. Net als op de aandelenmarkt wordt de koershoogte bepaald door vraag en aanbod. Het is helaas niet mogelijk om met waterdichte zekerheid te voorspellen wat de koers van Ethereum in de toekomst gaat doen. Het is slechts mogelijk om te speculeren. Omdat Ethereum inmiddels een zeer belangrijk netwerk is geworden, verwachten veel investeerders dat dit – ten minste – nog even zo blijft. Ethereum is echter niet perfect. Door de tijd heen zijn er bijvoorbeeld wat problemen ontstaan op het vlak van schaalbaarheid, waardoor het verwerken van transacties soms lang kan duren en daarnaast kostbaar is. De toekomst zal uitwijzen of en hoe Ethereum dergelijke problemen gaat tackelen. Het resultaat maakt veel uit voor de toekomstige koers.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!