Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

AscendEX

Details
Handelsvergoeding
0.2
Betaalmogelijkheden
Aantal currencies
12
Beoordeling exchange
8 / 10

AscendEX review

Er bestaan erg veel exchanges. Elk alternatief kent zijn eigen plus- en minpunten. Het kan daardoor lastig zijn om een exchange te vinden die écht goed bij je past. Om je een handje te helpen bij je zoektocht zal in onderstaande review de exchange AscendEX (voorheen Bitmax) worden behandeld. Onder meer zal aan bod komen of het gaat om een veilige en betrouwbare exchange en hoe het zit met de betaalmogelijkheden voor Nederlandse gebruikers.

Over AscendEX

AscendEX is een cryptocurrency exchange uit Singapore, met kantoren in New York en Beijing. Het werd opgericht in 2018 onder de naam Bitmax. In maart 2021 kondigde het bedrijf aan verder te gaan onder de naam AscendEX. Bijzonder is het feit dat AscendEX niet alleen een exchange is, maar ook de handel in derivatieve producten faciliteert. Door de jaren heen heeft deze exchange zich weten neer te zetten als een wereldwijd grote speler met een solide reputatie.

De complete beoordeling

– Betrouwbaarheid: 8. AscendEX wekt de indruk van een betrouwbare en eerlijke partij.
– Veiligheid: 8. De exchange is zeer veilig als resultaat van verschillende veiligheidsmaatregelen
– Aanbod valuta’s: 9. Het aanbod is buitengewoon ruim en zal voor bijna alle traders toereikend zijn
– Betaalmogelijkheden: 9. Deze exchange beschikt over praktisch alle gangbare betaalmethodes, waaronder iDEAL
– Gebruikersgemak: 8. AscendEX is ondanks haar vele functionaliteiten erg gebruiksvriendelijk
– Support: 6. De klantenservice van AscendEX is prima, maar niet 24/7 te bereiken

Prestaties van AscendEX

AscendEX richt zich zowel op particuliere als institutionele beleggers. Het is ontstaan vanuit de wens om een geavanceerder handelsplatform te introduceren. Tóch richt deze exchange zich op gebruiksvriendelijkheid, zodat het ook voor beginnende beleggers toegankelijk zou moeten zijn. Wanneer je naar een goede exchange zoekt, is het daarnaast belangrijk om ook te kijken naar aspecten als betrouwbaarheid, veiligheid, aanbod en betaalmethodes.

Is AscendEX betrouwbaar?

AscendEX wekt de indruk van een zeer betrouwbare exchange. Het is bekend wie de oprichters zijn en beide hebben een uitstekende reputatie. CEO en medeoprichter George Cao woont in New York en heeft een PhD in computer science behaald aan de University of Chicago. Medeoprichter en COO Ariel Ling woont ook in New York en heeft een MBA in Financial Management behaald aan de New York University. Wanneer een exchange transparantie hanteert omtrent de mensen die erachter zitten, is de betrouwbaarheid ervan sneller aan te nemen. Hoe betrouwbaar AscendEX écht is, zal echter pas over een aantal jaren te beoordelen zijn. Het gaat immers nog maar om een relatief jonge exchange.

Hoe veilig is AscendEX?

Elke exchange draagt de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige handelsomgeving waar gelden van gebruikers veilig zijn. Alles wijst erop dat AscendEX deze verantwoordelijk zeer serieus heeft genomen. De exchange beschikt namelijk over een ruime set veiligheidsmaatregelen. AscendEX wordt gereguleerd door BMXDM Technology Pte. Ltd. (Singapore) en voldoet aan Know Your Customer regelgeving. Alleen gebruikers met een geverifieerd account krijgen toegang tot de volledige functionaliteiten van deze exchange. Daarnaast maakt de exchange gebruik van 2-factorauthenticatie, zodat mensen met kwade bedoelingen niet genoeg hebben aan alleen jouw inloggegevens. Om de veiligheid van gelden van gebruikers te optimaliseren, maakt AscendEX zowel gebruik van (online) hot wallets als (offline) cold wallets.

Welke crypto valuta’s zijn er bij AscendEX?

Het aanbod aan crypto valuta’s op AscendEX is zeer ruim en concurrerend met die van andere grote exchanges. Meer dan 210 cryptocurries behoren tot het aanbod. Hieronder vallen uiteraard de grote namen, zoals Bitcoin, Ethereum, Chainlink, XRP en EOS. Wat exchanges als AscendEX echter zo interessant maakt, is het feit dat ook kleinere – en vaak nieuwere – projecten tot het aanbod behoren. Zo kun je op AscendEX bijvoorbeeld ook handelen in Casper, Kattana, Bonded Finance, Covalent en Akropolis. De kans is dus groot dat het aanbod niet de beperkende factor zal zijn wanneer je AscendEX overweegt als een geschikte exchange voor jou.

Op welke manieren kan ik betalen?

Betalen bij AscendEX kan voor een groot deel geheel naar Nederlandse standaarden. Op dit vlak onderscheidt deze exchange zich wezenlijk van sommige andere grote exchanges. Bij AscendEX selecteer je zelf de valuta waarin je betaalt. Kies je voor de euro, dan kun je vervolgens een serviceprovider aanduiden. Kies je bijvoorbeeld voor de populaire provider BANXA, dan kun je niet alleen betalen met een creditcard of middels een (SEPA) bankoverschrijving, maar ook met iDEAL of Sofort. Dat biedt voor Nederlandse gebruikers een hoge mate aan gebruiksgemak. Betalen op AscendEX is niet moeilijker dan het online afrekenen van een nieuw paar schoenen.

Is AscendEX makkelijk te gebruiken?

Omdat AscendEX zich ook op institutionele beleggers richt, kan de gedachte bij je opkomen dat het gaat om een niet-gebruiksvriendelijke exchange. Dat is echter niet het geval. Sterker nog, AscendEX is behoorlijk gebruiksvriendelijk. De interface is logisch opgebouwd en de meeste knoppen bevinden zich precies op de plekken waar je ze verwacht te vinden. Opvallend is dat het platform van AscendEX erg lijkt op die van KuCoin. Wanneer je goed met KuCoin overweg kunt, kun je dat dus ook met AscendEX. Verder is het gemakkelijk dat je direct crypto currency kopen kunt met fiatgeld, zonder direct in een geavanceerde handelsomgeving met grafieken terecht te komen. Wie wél behoefte heeft aan geavanceerde handelsmogelijkheden komt met enkele drukken op de knop terecht in een functierijke omgeving. Voor ieder dus wat wils bij deze exchange.

Hoe is de support bij AscendEX?

De klantenservice van AscendEX scoort vrij gemiddeld. Op zichzelf is de support altijd bereid om je te helpen, maar je kunt alleen op ze rekenen tijdens kantooruren. Dit terwijl veel andere exchanges 24/7 support leveren via een livechatfunctie. Wél ondersteunt AscendEX de mogelijkheid om 24/7 in contact te komen met de community. Hiervoor is een speciale Telegram-groep opgericht, die ook wordt getoond op de website van AscendEX. Hoewel support vanuit de community een leuk extraatje is, blijft het anders dan support van een exchange zelf. Vooral wanneer het gaat om gevoelige zaken, zoals de veiligheid van je account, kan de hulp van een echte klantenservicemedewerker meer uitkomst bieden.

Highlights uit de beoordeling
  • Betrouwbare exchange met oog voor veiligheid
  • Ruime betaalmogelijkheden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Matige klantenservice

Wat zijn de fees bij AscendEX?

De fees bij AscendEX worden berekend op basis van het product waar je in handelt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen spot trading en futures trading. Wanneer het gaat om spot trading, betaal je 0,1 procent handelskosten bij grote cryptocurrency’s. Gaat het om kleinere cryptocurrency’s (altcoins), dan betaal je 0,2 procent aan handelskosten. Deze handelskosten worden berekend over je transactiewaarde. De kosten lopen af, naarmate je belandt in een hoger VIP-level. Daarvoor dien je minimaal enkele tonnen tot miljoenen euro’s per dertig dagen te verhandelen. Bij future trading wordt een soortgelijk VIP-stelsel gehanteerd. De handelskosten waar je mee begint, bedragen daar 0,02 procent voor Makers en 0,06 procent voor Takers. Het platform berekent geen kosten voor het storten van geld.

AscendEX fees

 

AscendEX wallet

AscendEX is naast een cryptocurrency exchange ook een wallet service. Dat wil zeggen dat je cryptocurrency’s kunt opslaan in de wallet van AscendEX. Dat is gedeeltelijk een online (exchange) wallet. Om zoveel mogelijk veiligheid te garanderen, slaat AscendEX echter een deel van gelden van gebruikers offline op. Hier zal je echter weinig van merken, waardoor je online gewoon de volledige toegang tot je wallet zult krijgen. Je vindt de wallet door binnen het platform te navigeren naar ‘Wallet’. Deze knop vind je boven in het scherm. Je krijgt dan een overzicht van je wallet te zien. Het is mogelijk om cryptocurrency’s (of fiatgeld) te storten in je AscendEX wallet. Gebruik daarvoor de knop ‘Deposit’. De online wallet van deze exchange werkt soepel en is overzichtelijk. Daardoor zullen ook beginnende traders snel wegwijs zijn.

AscendEX wallet

De app van AscendEX

AscendEX beschikt over een app. Deze app is zowel te downloaden in de iOS App Store als in de Google Play Store. Het zal dus op praktisch alle apparaten beschikbaar zijn. Over het algemeen komt de app qua gebruiksgemak overeen met het internetplatform. Wel is het opvallend dat de app een aanzienlijk andere lay-out kent, waardoor het aan het begin even wennen kan zijn. De interface is echter wel logisch. Onderin vind je een navigatiebalk. Daar bereik je verschillende schermen en functionaliteiten. Wanneer je de app opent, kom je terecht op de homepagina. Hier vind je een overzicht van de snelst stijgende crypto’s. Via de knop ‘Markets’ kom je terecht bij een overzicht van alle aangeboden producten. Navigeer je naar ‘Trade’, dan kom je in een vereenvoudigde exchangeomgeving waarin je cryptocurrency’s kunt traden. De laatste knop die je onder in het scherm vindt, is de ‘Wallet’ knop. Klik je hierop, dan zie je een overzicht van alle cryptocurrency’s die je op het moment aanhoudt.

AscendEX app

Conclusie

AscendEX is vanuit verschillende opzichten een behoorlijk degelijke en complete exchange. Het is gebruiksvriendelijk genoeg voor iemand die voor het eerst bezig gaat met cryptocurrency’s. Tegelijkertijd biedt het genoeg functionaliteiten voor de professionele handelaar die op zoek is naar een complex platform. Dat AscendEX beide doelgroepen weet aan te spreken, is vandaag de dag best uniek. Daar komt nog eens bij dat deze exchange serieus is op het vlak van veiligheid en prima te vertrouwen lijkt. Een van de grootste pluspunten wordt gevormd door de ruime betaalmogelijkheden. Betalen kan namelijk geheel naar Nederlandse standaarden. Als je door de matige supportmogelijkheden heen kunt kijken en akkoord gaat met de tarieven, dan is AscendEX zeker het overwegen waard.

Hoe handel je bij AscendEX?

Handelen bij AscendEX is niet erg lastig. Zowel beginnende als ervaren handelaren zullen snel hun weg kunnen vinden binnen de handelsomgeving van deze exchange.

Account aanmaken bij AscendEX

Om te handelen via AscendEX moet je in het bezit zijn van een account. Deze kun je aanmaken via het internetplatform, maar ook via de app. De procedure is soortgelijk. Navigeer naar de blauwe knop ‘Sign Up’ en vul je e-mailadres in. Tevens kies je hier een wachtwoord. Het is verstandig om een sterk wachtwoord te kiezen dat niet zomaar te kraken valt. In orde? Dan ontvang je een mail met een bevestigingslink. Je account is nu aangemaakt. Wil je echter toegang krijgen tot de volledige functionaliteiten van AscendEX, dan moet je je identiteit verifiëren. Log hiervoor in en navigeer naar ‘Account Verification’. Druk op ‘Verify Now’ en vul je gegevens in. Daarna dien je een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden.

Voor het eerst geld storten

Het storten van geld op je AscendEX account kan alleen met behulp van cryptocurrency’s. Wil je gebruikmaken van fiatgeld, dan zal je rechtstreeks crypto moeten aankopen. Wanneer je crypto wilt storten in je AscendEX wallet, navigeer je naar ‘Wallet’ en klik je op ‘Deposit’. Je kunt nu kiezen welke crypto valuta je precies wilt storten. Vervolgens verschijnt een ‘Deposit address’. Hier dien je de tokens op te storten vanuit je wallet. Let op: elke cryptocurrency heeft een eigen en uniek Deposit adress. Het Deposit address zal dus ook veranderen wanneer je kiest voor een andere crypto. Voor maximaal gebruiksgemak kan je ook gebruikmaken van een QR-code om zo crypto te storten vanuit je mobiele wallet.

Zo koop jij je eerste crypto valuta

Wil je direct crypto valuta aanschaffen zonder eerst crypto te moeten storten op je account, dan kan dit gewoon met fiatgeld. Navigeer daarvoor naar ‘Buy Crypto’. Vervolgens kun je kiezen welke cryptocurrency je wilt kopen. Bepaal dan de hoeveelheid. Dat bepaal je door het aantal tokens in te vullen, maar je kunt ook een hoeveelheid aan euro’s invullen. De omrekening zal dan automatisch plaatsvinden. Kies vervolgens voor een betaalprovider. De betaalmogelijkheden kunnen per betaalprovider verschillen.

iDeal
De mogelijkheid om te betalen met iDEAL vind je in de meeste gevallen bij de provider BANXA. Houd rekening met het feit dat iDEAL alleen verschijnt wanneer je hebt gekozen voor euro’s. Klik op ‘iDEAL’ en druk op ‘Continue’. Volg nu de stappen om je betaling af te ronden.

Creditcard
Betalen met creditcard zorgt voor een zeer snelle orderafwikkeling in vergelijking tot andere betaalmethodes. Praktisch alle providers zullen een VISA of Mastercard kaart accepteren. Kies deze mogelijkheid en klik op ‘Continue’. Volg vervolgens wederom de stappen ter afronding van je betaling.

Bankoverschrijving
Betalen met een (SEPA) bankoverschrijving behoort tot de mogelijkheden, maar duurt doorgaans wel wat langer. Reken op ongeveer twee dagen verwerkingstijd totdat je transactie wordt geaccepteerd. De betaalprovider BANXA zal vaak SEPA ondersteunen. Kies voor ‘SEPA’ en volg de betalingsstappen nadat je op ‘Continue’ hebt geklikt.

Zo kun jij je cryptomunten verkopen

Het verkopen van cryptomunten op AscendEX is net zo gemakkelijk als de aankoop ervan. Er zijn verschillende routes te bewandelen. Het gemakkelijkst is het verkopen vanuit je wallet die je verwijst naar de tradingomgeving. Het is ook mogelijk om cryptocurrency’s in te wisselen voor andere cryptocurrency’s die je graag wilt aanhouden.

Veelgestelde vragen over AscendEX

Kan je copytraden via AscendEX?

Ja, AscendEX biedt de mogelijkheid tot copytrading bij futures. Binnen deze functionaliteit kun je de transacties van andere (pro) traders inzien, zodat je het kan overwegen om eenzelfde transactie te doen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je altijd je eigen research doet. Houd daarnaast rekening met het feit dat copytrading niet gratis is. Wel kun je het vijf dagen gratis uitproberen.

Kun je fiatgeld storten bij AscendEX?

Nee, het is niet mogelijk om fiatgeld te storten bij AscendEX. Je zult dus alleen cryptocurrency’s kunnen storten die je reeds in een andere wallet aanhoudt. Wel is het mogelijk om rechtstreeks cryptocurrency te kopen met fiatgeld.

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!