Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Algorand en FIFA gaan samenwerken

2 jaar geleden gepubliceerd op 12 mei, 2022

FIFA is een welbekende naam in de sportwereld. Deze belangrijke voetbalfederatie is een samenwerking aangegaan met Algorand. De twee partijen gaan samenwerken. Dit nieuws is kortgeleden aangekondigd. In de deal zal Algorand het officiële blockchain platform van FIFA aannemenden de voetbalfederatie zal op zijn beurt weer Algorand helpen aan een grotere bekendheid. Na de bekendmaking van het nieuws steeg de native token van Algorand, ALGO, met ruim 20 procent. De International Federation of Soccer Accociations, de FIFA en Proof of Stake Blockchain Algorand hebben gezamenlijk een sponsorovereenkomst en een technische samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Algorand support tijdens het WK in Qatar

Het nieuws werd gedeeld en daarnaast werd ook duidelijk dat Algorand een Regional Supporter zal zijn voor Europa en Noord-Amerika tijdens het WK dat in Qatar zal worden gehouden in november. Daarnaast is het ook bekend dat het project een sponsor zal zijn van het WK vrouwenvoetbal in Nieuw-Zeeland en Australië van volgend jaar. En dit is nog niet het enige nieuws dat naar buiten werd gebruikt. Doordat de partnerschap bekend is gemaakt, wordt er ook gespeculeerd of FIFA Algorand zal helpen met het lanceren van een eigen NFT-verzameling. Maar dit is enkel aannemelijk en nog niet officieel.

FIFA kijkt uit naar de samenwerking

FIFA president Gianni Infantino heeft aangegeven dat ze verheugd zijn om de samenwerking met Algorand aan te gaan en ook aan te kondigen. Hij noemt het een duidelijke indicatie van toewijding aan de kant van FIFA om steeds op zoek te gaan naar innovatieve kanalen die zorgen voor een duurzame omzetgroei voor het kunnen herinvesteren in voetbal. Daarnaast wordt de transparantie gegarandeerd voor de belanghebbenden en natuurlijk ook voor de voetbalfans die zich hebben verspreid over de hele wereld. Een van de belangrijkste elementen van hun visie is het doel om voetbal over de hele wereld te laten gaan. Hij kijkt uit naar een vruchtbare en lange samenwerking met Algorand.

Ook ALGO koers heeft gereageerd op de samenwerking. Nadat ze hun handelen vandaag met wel 20 procent hebben zien stijgen. Ze zijn erg positief over de samenwerking die ze zijn aangegaan met FIFA.

Het is niet de eerste keer dat er een deal is gesloten tussen een voetbalbond en een cryptocurrency platform. Crypto valuta  is al wel een langere tijd aanwezig in de voetbalwereld en daarnaast heeft Bitvavo een samenwerking gesloten met KNVB. Bij deze laatste gaat het zelfs om een meerjarige sponsordeal die de twee partijen met elkaar hebben gesloten.

Lees ook meer over crypto handelen.

Over Algorand

Over FIFA is al veel bekend en er zal ook geen voetballiefhebber zijn die nog nooit erover heeft gehoord. Algorand is misschien wat minder bekend. Dit bedrijf is in het jaar 2019 opgericht door Silvio Micali, een MIT-professor. Het is een blockchain netwerk met als doel om een hoge schaalbaarheid of doorvoer te bereiken. Op dit moment kan het bedrijf meer dan 1200 transacties per seconde verwerken, maar het plan is om dit op te hogen naar 3000 en daarna zelfs te gaan tot 45000. Ook al is het nu nog meteen duidelijk waarom FIFA heeft besloten om juist met Algorand in zee te gaan, het blijkt wel dat het zal zorgen voor een succesformule.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!