Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Binance stopt ook in België

12 maanden geleden gepubliceerd op 28 juni, 2023

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Binance zich terugtrok van de Nederlandse cryptomarkt. Vanaf 17 juli is het voor inwoners van Nederland niet meer mogelijk om crypto te kopen en te verhandelen. Binance stopt niet alleen in Nederland, maar ook in België.

Bevel om te stoppen

België neemt dus ook afscheid van ’s werelds grootste cryptoplatform Binance. De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, afgekort ook wel de FSMA genoemd, heeft geconcludeerd dat het platform ‘diensten aanbiedt en verricht voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta’. Dit vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte.

Waar het in Nederland al niet meer mogelijk was om te handelen bij Binance, kon dat in België wel gewoon. Inmiddels niet meer. Binance moest zijn diensten in België onmiddellijk staken.

Alternatieven

Onze zuiderburen zullen dus een alternatief voor Binance moeten zoeken. Er kan bij exchanges worden gehandeld die wel entiteiten hebben binnen de Europese Economische Ruimte. Enkele voorbeelden daarvan zijn Bitvavo, Coinmerce en Anycoin Direct. Bitvavo bevindt zich in Amsterdam, Coinmerce in Schiphol-Rijk en Anycoin Direct in Veghel.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!