Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Bitcoin en crypto hebben een gouden toekomst

1 jaar geleden gepubliceerd op 03 februari, 2023

Crypto gaat een gouden toekomst tegemoet en gaat een belangrijke rol spelen in de internationale handel. Dat zegt Thani Al-Zeyoudi, de minister van buitenlandse handelszaken van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij deed deze opvallende uitspraken in gesprek met Bloomberg.

Wetgeving bijna klaar

De minister gaf in het gesprek met Bloomberg aan dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan een regelgevend kader voor de cryptowereld. Hij werkt hiermee samen met andere landen uit de Gold Regio. Het uiteindelijke doel is om een soort samenwerkingsverband op te zetten van crypto vriendelijke landen, die allemaal gebruik maken van de juiste wetgeving.

“We beginnen wat aandacht te krijgen van bedrijven die naar het land willen verhuizen met als doel om samen te bouwen aan de systemen die nodig zijn”, zegt Al-Zeyoudi. Hiermee wordt duidelijk dat de focus niet alleen op Bitcoin ligt, maar ook andere mogelijkheden ziet voor de industrie.

De uitspraken van Al-Zeyoudi komen vlak nadat halverwege januari er vanuit de Verenigde Arabische Emiraten een nieuwe licentieplicht is ingevoerd. Door deze nieuwe wet moeten geïnteresseerde bedrijven eerst met de toezichthouder in gesprek. Regelen bedrijven dit niet goed of niet op tijd, dan kunnen ze een boete krijgen van liefst 2,7 miljoen dollar.

Dubai populair bij crypto bedrijven

Ondanks dat er vorig jaar flink wat problemen waren, waaronder het FTX-drama, is ook een andere minister van de Verenigde Arabische Emiraten positief over de toekomst van de crypto-valuta. Het gaat om minister van kunstmatige intelligentie en de digitale economie, Omar Sultan Al Olama. Hij vindt het positief dat cryptobedrijven de VAE als hun thuis zien.

Sommige landen en critici beschuldigen Dubai er van een thuis te worden van mensen en bedrijven die in hun thuisland belasting proberen te ontwijken. Hier is Al Olama het totaal niet mee eens. Volgens hem gebeurt dit wereldwijd en is dit niet per se verbonden aan Dubai.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!