Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Bitvavo lijkt de zaakjes beter op orde te hebben dan FTX!

2 jaar geleden gepubliceerd op 18 november, 2022

Het is vaak onrustig in cryptoland, alleen afgelopen dagen was het zeer onrustig te noemen. Dit had natuurlijk alles te maken met het beroerde FTX-nieuws. Het ging de afgelopen dagen maar over één ding, FTX. Logisch ook, want deze crypto exchange stortte geheel onverwacht in. Hier bespreken we kort de ineenstorting van FTX maar kijken vooral hoe Bitvavo op dit nieuws reageert.

FTX gaat onderuit!

Dat crypto exchange FTX klapte begon allemaal met een artikel die werd gepubliceerd door CoinDesk. Hierin werd geconcludeerd dat investeringsbedrijf Alameda Research en FTX nauwe banden onderhielden. Dit terwijl deze banden altijd werden ontkend. Uit de financiële balans bleken deze banden echter sterker dan gedacht. Dit bericht zorgde ervoor dat Binance, de grootse crypto exchange ter wereld, besloot om alle FTX-tokens (FTT) te gaan verkopen. Gevolg daarvan is dat de FTX ingestort is en dat dit een flinke schok in cryptoland heeft veroorzaakt.

Hoe andere crypto exchange bedrijven reageren

Deze onverwachte ineenstorting van FTX heeft zijn sporen nagelaten. Andere crypto exchange aanbieders doen nu hun uiterste best om het vertrouwen van klanten vast te houden en te herstellen om erger te voorkomen. De Nederlandse exchange Bitvavo zegt in dit kader:

“Door onze gezonde financiële positie zijn wij in staat om ook tijdens minder goede marktomstandigheden de continuïteit en kwaliteit aan dienstverlening te blijven bieden”.

Crypto exchange grootmachten zoals Binance, OKX en Crypto.com hebben verder bekend gemaakt dat ze op korte termijn hun proof-of-reserves gaan publiceren.

Bitvavo heeft alles goed voor elkaar!

Bitvavo heeft een soortgelijk bericht over de reserves gecommuniceerd met de buitenwereld. Ook meldt Bitvavo totaal geen banden met FTX of Alameda te hebben. Het heeft geen directe schade van dit fiasco ondervonden. Sterker nog, Bitvavo maakt gewoon winst op dit moment! Mocht er toch iets helemaal verkeerd gaan, heeft Bitvavo een verzekering afgesloten ter waarde van €225 miljoen. Een laatste punt wat positief te noemen is over Bitvavo is dat ze ook een garantie geven op cryptotegoeden tot een bedrag van €100.000 euro in bijvoorbeeld het geval van een hack.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Al met al heeft het FTX-debacle de cryptomarkt flink op scherp gezet. Alle andere crypto exchange bedrijven moeten wel actie ondernemen om hun toekomst te waarborgen. De belangrijkste winst in dit verhaal is dat de exchange bedrijven door dit nieuws noodgedwongen transparant moeten zijn. Hierdoor wordt duidelijk welke bedrijven goede reserves hebben en klaar zijn voor de toekomst en welke rotte appels er eventueel nog tussen zitten. Elk nadeel heeft zijn voordeel dus!

Lees meer over crypto kopen en handelen in cryptomunten!

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!