Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Coinbase moet vrezen voor boetes opgelegd door SEC

1 jaar geleden gepubliceerd op 23 maart, 2023

Bijzonder nieuws uit cryptoland. Het tegenoffensief van de autoriteiten lijkt nu te beginnen. Cryptobeurs Coinbase wordt aangepakt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en het moet vrezen voor boetes. In deze blog lees je meer.

Cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten

De SEC lijkt al langere tijd op oorlogspad want het heeft al geruime tijd conflicten met verschillende cryptobeurzen. Coinbase is de volgende die het moet ontgelden. De reden van deze conflicten is dat cryptobedrijven cryptocurrencies uit zou geven als ongeregistreerde effecten. De SEC vind dat de desbetreffende bedrijven eigenlijk actief zijn in handel in aandelen en obligaties, maar dus niet voldoen aan de strengere regels die daaraan hangen.

Rechtszaken en boetes

Het onderzoek van de SEC lijdt tot onzekerheid in de cryptowereld. In het geval van Coinbase wordt de beurs verdacht van meerdere overtredingen. Dat wordt nu uitgezocht. Het kan zomaar zijn dat er een rechtszaak komt, of dat er dwangsommen en boetes worden uitgeschreven. Krijgt de toezichthouder gelijk, moeten grote beurzen zoals Coinbase en Binance aan strengere regels voldoen. Op Crypto-valuta.nl blijf je op de hoogte van al het nieuws uit de cryptowereld.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!