Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Coinbase moet vrezen voor boetes opgelegd door SEC

3 maanden geleden gepubliceerd op 23 maart, 2023

Bijzonder nieuws uit cryptoland. Het tegenoffensief van de autoriteiten lijkt nu te beginnen. Cryptobeurs Coinbase wordt aangepakt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en het moet vrezen voor boetes. In deze blog lees je meer.

Cryptocurrencies als ongeregistreerde effecten

De SEC lijkt al langere tijd op oorlogspad want het heeft al geruime tijd conflicten met verschillende cryptobeurzen. Coinbase is de volgende die het moet ontgelden. De reden van deze conflicten is dat cryptobedrijven cryptocurrencies uit zou geven als ongeregistreerde effecten. De SEC vind dat de desbetreffende bedrijven eigenlijk actief zijn in handel in aandelen en obligaties, maar dus niet voldoen aan de strengere regels die daaraan hangen.

Rechtszaken en boetes

Het onderzoek van de SEC lijdt tot onzekerheid in de cryptowereld. In het geval van Coinbase wordt de beurs verdacht van meerdere overtredingen. Dat wordt nu uitgezocht. Het kan zomaar zijn dat er een rechtszaak komt, of dat er dwangsommen en boetes worden uitgeschreven. Krijgt de toezichthouder gelijk, moeten grote beurzen zoals Coinbase en Binance aan strengere regels voldoen. Op Crypto-valuta.nl blijf je op de hoogte van al het nieuws uit de cryptowereld.

Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)