Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Cryptomunten van Elon Musk opgerold

1 maand geleden gepubliceerd op 08 mei, 2023

Crypto-criminelen slaan weer hun slag. Nu is Tesla-topman Elon Musk de pineut. Hij wordt vaak gebruikt in crypto-scams. Nu heeft de Amerikaanse overheid twee cryptomunten van Elon Musk opgerold en neergehaald.

Amerikaanse overheid richt zich op crypto scams

Een investeerder kon investeren in projecten zoals cryptocurrencies TruthGPT Coin en Elon Musk AI Token. Dit zouden zeer winstgevende projecten zijn. Er werd voorspeld dat de munten wel tienduizend keer in waarde konden stijgen. Deze projecten waren helaas nep, zelfs de avatars van Musk waren namaak. Er werd gezegd dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, en Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, bij de projecten betrokken waren.

Nu is er actie ondernomen door de Texas State Securities Board tegen Horatiu Charlie Caragaceanu en zijn ondernemingen, ‘The Shark of Wall Street’ en ‘Hedge4.ai’. Deze organisaties claimden concurrentie te bieden tegen OpenAI’s ChatGPT met een Artificial Intelligence-model genaamd ‘Elon Musk AI’.

AI en Musk worden gebruikt voor scam-projecten

Onlangs heeft de Amerikaanse overheid nog vijf scam-projecten opgerold. Ook hier werd Artificial Intelligence gebruikt door deepfakes en als buzzword om investeerders aan te trekken. De naam van Musk wordt dan gebruikt om mensen te lokken door onbetrouwbare projecten.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)