Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Dreigende tekorten bij Bitvavo

4 weken geleden gepubliceerd op 04 januari, 2023

Paniek op de cryptomarkt! De Nederlandse exchange Bitvavo heeft niet genoeg eigen vermogen om de inleg van klanten volledig te garanderen. Dit resulteerde in het feit dat de oprichters financieel bij moesten springen. We vertellen je hieronder meer.

280 miljoen tekort?

Bitvavo had de afgelopen weken niet genoeg kapitaal als het de 280 miljoen euro aan klantgeld niet terug zou krijgen van hun partner Digital Currency Group. Deze partij zit samen met dochterbedrijf Genesis Trading in een lastig proces. Ze hadden namelijk connecties met het failliet verklaarde FTX. Bitvavo laat weten gewoon garant te kunnen staan voor 280 miljoen euro aan klantvermogen.

Huidige situatie heeft geen impact op klanten

Bitvavo laat in een statement weten dat de huidige situatie bij DCG “geen impact heeft op Bitvavo klanten, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo neemt de risico’s voor haar klanten waar door het bedrag – 280 miljoen – met eigen fondsen te dekken. Bitvavo blijft de diensten leveren die onze klanten van ons verwachten. Onze klanten kunnen op ieder gewenst moment al hun tegoeden opnemen als zij dit willen.”

De grootste exchange van Nederland

Bitvavo is de grootste exchange van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2017 en is misschien wel een van de meest toegankelijke cryptoplatformen die we kennen. Handelen bij Bitvavo kan via Crypto-valuta.nl

Koop crypto bij Bitvavo
8.7/10
  • €1000 gratis handelskosten
  • 150+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)