Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Na faillissement en arrestatie oud-CEO nu ook fraude ontdekt bij FTX

1 jaar geleden gepubliceerd op 21 december, 2022

Het zoveelste nieuwtje over crypto-exchange FTX is een feit. Nadat FTX eind november failliet werd verklaard en vorige week oud-CEO Sam Bankman-Fried werd opgepakt, is het nu weer raak. Er is fraude ontdekt. Wij vertellen je meer.

Aanpassing in de code maakte fraude mogelijk

FTX wordt beschuldigd van grootscheepse fraude en oplichting. Dit zou mogelijk zijn geworden door een geheime aanpassing in de code, beweert persbureau Reuters, een van de grootste persbureaus van de wereld. Hoofd-ontwikkelaar Nishad Singh zou wijzigingen in de code van FTX hebben aangepast. Hierdoor werd het oprichter Sam Bankman-Fried mogelijk gemaakt om geld van klanten door te sluizen en daar zelf risicovolle investeringen mee te doen. Het zou gaan om meer dan 1,8 miljard dollar.

Software werd al langere tijd aangepast

Uit onderzoek van Persbureau Reuters is gebleken dat Singh al vanaf medio 2020 de software aanpaste. Dit ten gunste van Alameda Research, een hedgefonds wat eigendom is van Bankman-Fried. In het commentaar bij de aangepaste code zat een kleine gebruiksaanwijzing. Zo mocht FTX de posities van Alameda Research nooit verkopen.

Door de geheime aanpassing in de code kon Alameda keer op keer geld blijven lenen van de FTX-beurs. De waarde van het onderpand waar de leningen mee werden gedekt, maakte niets uit.
Recentelijk werd de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, opgepakt op verdenking van fraude en witwassen. Dit gebeurde kort nadat hij een interview gaf waarin hij zei veel fouten te hebben gemaakt, maar geen fraude gepleegd te hebben. Onderzoeken mogen uitwijzen of dat de waarheid is.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!