Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

EU strijdt tegen ontduiking van crypto-belasting

3 weken geleden gepubliceerd op 16 mei, 2023

De Europese Unie wil bedrijven in crypto verplichten om meer data te delen met de belastingdienst van andere EU-landen. Het doel van de EU is om belastingontduikers aan te pakken. Volgens het parlement is het op dit moment erg makkelijk om belasting te ontduiken omdat de crypto-industrie nog niet volledig onderdeel is van de financiële infrastructuur.

Het ontduiken van crypto-belasting is in de aanstaande wetswijziging opgenomen. Crypto-bedrijven moeten dan meer data delen met de belastingdienst.

Nieuwe wetgeving

In een conceptversie van de nieuwe wetgeving is te lezen dat de overheid bij bedrijven in cryptocurrency informatie over activa van klanten gaat opvragen. Dit geldt ook voor bedrijven die buiten de EU zijn gevestigd en voor bedrijven die gericht zijn op NFT’s. De aanstaande wetgeving moet belastingontduiking tegengaan.

De deadline van de nieuwe wetgeving is een jaar vervroegd. De deadline ligt nu op 1 januari 2026. Per die datum gaan de belastingdiensten werken met een register waarin crypto-bedrijven meer data moeten delen.

Bitvavo steunt de wet

Het Nederlandse crypto-platform Bitvavo steunt de nieuwe wetgeving. Ze vinden dat het de markt een stuk veiliger moet maken. Uitgevers van stablecoins moeten aan veiligheidseisen voldoen. Ook MiCa, Markten in Crypto-activa, staat achter de wetgeving. Ze leggen de nadruk op verificatie om criminaliteit te voorkomen.

Verder zijn de plannen van de EU duidelijk voor veel crypto-handelaars en willen zij dat MiCa een veilige plek wordt om te handelen in crypto-valuta.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)