Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Europees Parlement akkoord met regelgeving tegen crypto fraude

1 jaar geleden gepubliceerd op 25 april, 2023

De kogel is door de kerk: de eerste Europese regelgeving is aangenomen om crypto fraude tegen te gaan. Het Europees Parlement ging daar afgelopen week mee akkoord. Het doel van het wettenpakket is het reguleren van de cryptomarkt.

Wet moet witwassen en oplichting tegengaan

Het Europees Parlement heeft ingestemd met twee wettenpakketten. De eerste is MICA, wat staat voor Markets in Crypto Assets Regulation. Dit pakket gaat gebruikers van crypto beter informeren met daarmee de hoop dat oplichting voorkomen kan worden. Het tweede wettenpakket heet TFR, dat staat voor Transfer of Funds Regulation. Dit pakket moet witwassen tegengaan en ervoor zorgen dat cryptoplatformen meer moeten doen om illegale activiteiten te achterhalen. Verdachte transacties moeten – net als door banken – nu ook door cryptoplatformen gemeld worden.

Eerste wetgeving

Het is de eerste wetgeving rondom de decentrale cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ethereum. Een bijzondere gebeurtenis, want de reden dat crypto zo geëxplodeerd is in de laatste jaren, is omdat het decentraal is en niet in handen van een bank of een overheid. In de afgelopen jaren werd er voor miljarden euro’s witgewassen. Het meest recente schandaal is die van Amerikaanse exchange FTX. Zij zouden miljarden van klanten gestolen hebben van hun klanten. Een regelgeving als deze moet deze problemen nu zien te voorkomen.

Naar verwachting gaan de wetten vanaf juli daadwerkelijk in werking. Ze moeten eerst nog formeel goedgekeurd worden door alle EU-lidstaten.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!