Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Europese Unie voorstander van versnellen strenge crypto regels

4 weken geleden gepubliceerd op 27 februari, 2023

Het is een groot fenomeen: crypto. Overal ter wereld zijn er financiële instanties die al zijn begonnen of willen starten met het aanbieden van crypto diensten. Steeds meer banken lijken geïnteresseerd te zijn in de cryptohandel. De Europese Unie is daarom bezig met een wet die focust op banken die exposure hebben tot crypto activa.

Er zit haast achter

Uiterlijk januari van 2025 wil de Basel Committee – een internationaal comité voor toezichthouders op banken – de nieuwe regelgeving rond hebben. Het nieuws werd via Reuters naar buiten gebracht. De Europese Commissie deelde daar het volgende statement: “Momenteel hebben banken een zeer lage exposure aan crypto-activa en een beperkte betrokkenheid bij het leveren van crypto- en activa-gerelateerde diensten. Banken toonden namens hun klanten interesse in het verhandelen van crypto activa en andere gerelateerde diensten.”

Er lijkt dus haast achter de beslissing te zitten. Dit heeft mede te maken met het cryptonieuws uit Azië. Zo liet Hong Kong weten de cryptohandel per 1 juni 2023 weer legaal te maken. De stad heeft grootse plannen, het wil dé crypto-hotspot van Azië worden.

Wantrouwen

De Europese Unie liep samen met Amerika voorop als het gaat om cryptohandel, maar beiden lijken nu enige wantrouwen te tonen. Azië opent zijn deuren voor cryptohandel en Amerika is bezorgd dat er cryptobedrijven worden weggejaagd uit de VS. Het contrast is groot. Door het versnellen van de strenge crypto regels, hoopt de EU de touwtjes in handen te houden.

Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)