Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

FC Barcelona Fan Token (BAR)

2 jaar geleden gepubliceerd op 23 februari, 2022

FC Barcelona is één van de bekendste en grootste voetbalclubs ter wereld. Hoewel de club er financieel niet al te best voorstaat, heeft het wel een geweldige reputatie en historie. Jarenlang schitterde Lionel Messi in Camp Nou, maar de aanvaller vertrok naar Paris Saint-Germain. Desondanks blijven de supporters de club trouw, het is niet voor niets de Catalaanse trots. De fans van FC Barcelona kunnen hun club ook steunen door zogeheten ‘FC Barcelona Fan Token’ te kopen. De BAR-token is een utility-token. De bezitters van de tokens kunnen invloed uitoefenen op bepaalde clubbeslissingen, maar dat is voornamelijk symbolisch.

Hoe werkt de Fan Token?

De houders van de FC Barcelona Fan Token krijgen de kans om een stem uit te brengen tijdens een pool, welke zal worden gepubliceerd op het Socios platform. Doormiddel van een smart contract kan de houder zijn stem uitbrengen. Opvallend genoeg moet FC Barcelona de uiteindelijk beslissing ook daadwerkelijk doorvoeren, dat is een contractuele verplichting. Daarnaast kunnen de houders ook wedstrijden organiseren, deelnemen aan een quiz en chatten met andere fans.

Simpelweg door actief te zijn kan de houder van de FC Barcelona Fan Token ook allerlei leuke extra’s verdienen. Je moet denken aan Chiliz tokens, tickets voor voetbalwedstrijden, NFT’s met betrekking tot de Catalaanse club, aanbiedingen in de fanshop en nog veel meer. De echte supporter moet dan eigenlijk ook wel een FC Barcelona Fan Token (BAR) in zijn bezit hebben.

Succesvolle release van de BAR-token

FC Barcelona ging voor de ontwikkeling van de BAR-token de samenwerking aan met Chiliz. In de zomer van 2020 ging de token in de verkoop op het platform van Socios. In eerste instantie was de vraagprijs 2,00 euro per token. Direct mochten de supporters ook gelijk meebeslissen. De supporters met de tokens mochten stemmen over welke muurschildering er in de kleedkamer van FC Barcelona moest komen. De release was direct een groot succes en onwijs veel supporters en investeerders besloten de token te kopen. Gedurende de release gingen er 600.000 tokens over de toonbank tegen een prijs van 2,00 euro per stuk. Twee dagen later ging de prijs direct pijlsnel omhoog, nadat er werd besloten om de vaste prijs los te laten.

Huidige koers van de FC Barcelona Fan Token

In maart 2021 bereikte de FC Barcelona Fan Token zijn all-time-high met een koers van ruim 44 euro. De huidige koers (10 februari 2022) bedraagt 6,17 euro. Er zijn momenteel meer dan 3,5 miljoen FC Barcelona Fan Token in omloop. Het maximale aanbod komt uit op 40 miljoen BAR-tokens. Wil jij de FC Barcelona Fan Token aanschaffen, dan kan je terecht bij onder andere Binance, BKEX, FTX, ZT en de Mandala Exchange. Helaas is de token nog niet beschikbaar bij de Nederlandse cryptocurrency exchanges en kun je deze crypto valuta daar nog niet aanschaffen.

Lees meer over crypto valuta kopen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!