Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Gedeeltelijke terugbetaling voor klanten omgevallen BlockFi

1 jaar geleden gepubliceerd op 19 mei, 2023

De bearmarkt van vorig jaar hebben de meesten van ons nog vers in het geheugen. De koers van de markt was langere tijd vreselijk om aan te zien en er zijn in die tijd ook een hoop bedrijven omgevallen. BlockFi is één van die omgevallen exchanges. Lange tijd wachten mensen al op hun geld, maar nu kunnen klanten eindelijk een deel van hun geld terugkrijgen

Overgenomen door FTX

BlockFi ging als één van de eerste bedrijven failliet tijdens de bearmarkt van vorig jaar. Het bedrijf werd overgenomen door FTX en maakte een doorstart, maar zoals we allemaal weten, eindigde het voor FTX ook niet al te best. FTX ging ook failliet. Wat volgde was een arrestatie en vele rechtszaken. Klanten hebben lange tijd moeten wachten op hun geld, sommige klanten wachten daar nu nog steeds op. Toch kan een deel van de klanten hun geld nu terugkrijgen.

Beslissing van de rechter

Sommige klanten krijgen hun geld terug, anderen niet. Dat heeft de rechter besloten. Er zijn namelijk partijen die voorrang krijgen. BlockFi wil zelf graag geld teruggeven aan zijn klanten, maar er zijn andere partijen die ook graag geld terug krijgen. Crediteuren krijgen daarin voornamelijk voorrang. Toch kunnen klanten wel degelijk hun geld terug krijgen, alleen zit daar wel een addertje onder het gras. Het gaat uitsluitend over geld in wallets van Custodian. Die partij vertegenwoordigt namelijk de klanten van BlockFi en niet BlockFi zelf.

Klanten kunnen in totaal nog 300 miljoen dollar terugkrijgen. Hoeveel dit deel van het totaalgeld is, is niet bekend. De schuld van BlockFi was tijdens het faillissement al 730 miljoen dollar. Een bizar hoog bedrag.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!