Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Grootste bank van Singapore breidt aanbod uit met cryptohandelsdiensten

2 jaar geleden gepubliceerd op 06 oktober, 2022

Eigen crypto exchange: DBS Digital Exchange of DDex

DBS, oftewel Development Bank of Singapore Limited, heeft een halfjaar geleden een eigen crypto exchange ontwikkelt voor haar klanten. De naam van deze exchange is DBS Digital Exchange of DDex. DBS heeft namelijk een cryptolicentie gekregen van The Monetary Authority of Singapore (MAS). Met deze licentie kan de bank haar klanten toegang geven tot de DBS Digital Exchange. Op dit moment heeft de crypto exchange zo’n 1.000 leden. De dienst wordt binnenkort ook toegankelijk via de internetbankieren applicatie van de DBS-bank. Op deze manier krijgen de 300.000 gelukkige rijke klanten van DBS in heel Azië toegang tot de service. Vooralsnog gaat het alleen om de volgende crypto: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH).

Handelsvolume toegenomen

Kort na de livegang van DBS Digital Exchangete was het totale aantal transacties al meer dan verdubbeld. De verkoop van Ethereum steeg met 65% en het totale verhandelde volume aan Bitcoin verviervoudigde zelfs. Sinds november 2021 is er ruim 2 biljoen dollar verdampt binnen de crypto sector. Toch lijkt de wereldwijde interesse om te handelen in cryptomunten en crypto kopen alsnog toe te nemen. Volgens Piyush Gupta, de CEO van Development Bank of Singapore Limited, heeft de onrustige markt bewezen dat gerenommeerde financiële instellingen, zoals de DBS, cryptodiensten aan moeten bieden om mee te gaan met deze tijd. Singapore ziet de ontwikkeling van cryptocurrency daarom als kans om voorop te lopen in de financiële sector. Naar verwachting zullen meer banken het voorbeeld van DBS, de grootste bank van Zuidoost-Azië, volgen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!