Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Grootste supermarktketen Kroatië accepteert Bitcoin

3 jaar geleden gepubliceerd op 18 december, 2021

Heel goed nieuws voor de voorstanders van cryptocurrency adoptie in supermarkten. In Kroatië kun je nu je boodschappen betalen met Bitcoin (BTC) en andere populaire cryptocurrencies. De grootste supermarktketen van Kroatië, Konzum, accepteert nu cryptomunten als betalingsmiddel. Dit is een zeer mooie ontwikkeling voor de crypto wereld, een innovatieve wereld die dagelijks blijft groeien.

In dit artikel zien we hoe de klanten van Konzum boodschappen kunnen betalen met cryptomunten. En met welke producten uit het assortiment het mogelijk is. Ook zien we de verschillende cryptocurrencies die geaccepteerd worden. Als laatst zien we hoe dit alles precies werkt, het is een zeer gemakkelijk proces voor de klant. Lees maar verder.

Konzum accepteert crypto als betaalmiddel

Dit bedrijf accepteert momenteel alleen crypto-betalingen voor de webshop. Het doel is om deze mogelijkheid ook te bieden in de vele fysieke winkels. Konzum is een supermarktketen die bestaat uit 700 winkels en 10.000 werknemers verspreid over heel Kroatië. De webshop van Konzum waar je met cryptomunten kan betalen heeft meer dan 12.000 producten in voorraad. Hier kunnen de klanten hygiëne- en huishoudelijke artikelen, boodschappen en andere producten voor het dagelijks leven kopen.

De reden waarom het bedrijf dit besluit heeft genomen is om te laten zien dat ze de wereldwijde trends voortdurend aan het volgen zijn. In de detailhandel van Kroatië willen ze moderne innovaties introduceren. Supermarktketen Konzum wilt een bijdrage leveren aan het ontwikkeling van crypto-betalingen.

Hoe werkt het?

Konzum heeft in een aankondiging uitgebreid uitgelegd hoe het proces precies verloopt. De klanten kunnen in de webshop een winkelwagentje vullen met alle producten die ze willen kopen. Daarna kan de klant tijdens de betalingsmethode ervoor kiezen om met cryptocurrency te betalen. Als deze optie wordt geklikt krijgt de klant automatisch een speciaal aangemaakte QR-code op het beeldscherm. De QR-code kan dan gemakkelijke gescand worden met een crypto-wallet, meestal word dit gedaan met een smartphone.

Dan kan er gekozen worden met welke crypto valuta de persoon zal betalen. Na dit proces zal de klant van Konzum een email krijgen met een bevestiging en een de factuur. Omdat deze betaalmiddel momenteel zo volatiel is zal Konzum aan het begin van de transactie de prijs garanderen. Door dit systeem weet de klant precies weten hoeveel crypto er nodig is om de transactie succesvol te voltooien.

Er worden ook andere cryptocurrencies geaccepteerd

De winkelketen Konzum werkt samen met betalingsverwerker Electrocoin om dit mogelijk te maken. In totaal worden er negen verschillende cryptocurrencies geaccepteerd waaronder ook twee stablecoins. Mensen kunnen natuurlijk betalen met de twee grootste cryptomunten, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De andere geaccepteerde munten zijn Bitcoin cash (BCH), Ripple (XRP), EOS, Stellar Lumen (XLM) en DAI. Met USDC en Tether (USDT) als de stablecoins. Waar kun je veilig en snel Bitcoins en andere cryptomunten kopen? Bij Bitvavo natuurlijk, de grootste digitale valuta exchange van Nederland. Hier kun je meer dan 150 soorten digitale valuta kopen, verkopen en bewaren.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!