Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Het cryptonieuws van deze week (week 47, 2022)

2 jaar geleden gepubliceerd op 23 november, 2022

Om te zorgen dat je niets mist rond de ontwikkelingen op cryptogebied, hebben we een aantal crypto nieuwtjes gebundeld in één artikel. Uiteraard is er nog nieuws over FTX te melden, maar ook Bitvavo en Ripple komen aan bod.

Ripple wil Europa in!

Het bedrijf achter de XRP munt, Ripple, heeft bekend gemaakt dat het een vergunning heeft aangevraagd in Europa. Hiermee wil het bedrijf naast de Verenigde Staten ook zaken gaan doen in Europa. Wellicht is dit een gevalletje: regeren is vooruitzien. Mocht XRP de rechtszaak tegen het SEC verliezen dan kan het zo maar zijn dat Ripple in de Amerika niet meer actief mag zijn. Wanneer Ripple de rechtszaak wint, dan is het een slimme zet om hun markt uit te breiden.

Bitcoin verschuift van exchanges

Met het drama van de FTX-situatie en de ladingen kritiek die ex-CEO Sam Bankman-Fried over zich heen heeft gekregen, is er het een en ander veranderd in de cryptowereld. Vooral op het gebied van reserves en risicomanagement lijken veel andere exchanges van crypto wakker te zijn geschut.

Veel investeerders overwegen op dit moment hun risicomanagement. Een bitcoin op een exchange is namelijk geen echte bitcoin. Hierdoor vloeide er de afgelopen periode maar liefst 3 miljard aan Bitcoin bij deze exchanges weg. Aan de andere kant stegen de handelsvolumes flink bij decentrale exchanges. Fabrikant Trezor die hardware wallets verkoopt, zag de omzet ook enorm stijgen.

Nederlandse exchange Bitvavo gaat reserves bekend maken

Zoals eerder gezegd heeft de FTX-situatie voor een hoop opschudding gezorgd. Veel exchanges willen het vertrouwen van hun klanten houden en terugwinnen. Hierdoor besluiten ze hun reserves bekend te maken aan het grote publiek. Nederlandse exchange Bitvavo blijft hierbij niet achter. In een update zei het bedrijf hierover:

“We werken actief aan het opzetten van een controleerbare merkle tree waar elke gebruiker onafhankelijk de dekking van zijn assets op het Bitvavo platform kan verifiëren”.

Wanneer dit precies gebeurd is nog niet bekend, maar er wordt wel actief aan gewerkt.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!