Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Hoe groot is de impact van de Ripple-rechtszaak?

1 jaar geleden gepubliceerd op 15 juni, 2023

Je kan er als cryptoliefhebber niet omheen: de rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple (XRP). Vrijwel dagelijks wordt er over geschreven of getweet. Dat de uitkomst van die rechtszaak een grote impact zal hebben, is ook geen geheim. Maar hoe groot is de impact van de Ripple-rechtszaak precies?

Is Ripple een effect?

Waar het allemaal om draait in deze rechtszaak, is de vraag of Ripple een effect is of niet. De uitkomst van de Ripple-rechtszaak zal ook flinke consequenties hebben voor de nieuwere rechtszaken van de SEC tegen Binance en Coinbase.

Al sinds december 2020 is Ripple verwikkeld in een juridische strijd met de SEC. Diezelfde SEC lijkt sinds het doek gevallen is voor FTX op oorlogspad, want ook Binance en Coinbase hebben diverse rechtszaken aan hun broek hangen. Ripple werd ervan beschuldigd sinds niet geregistreerde effecten aan te bieden aan hun klanten. Om diezelfde reden is ook Coinbase aangeklaagd en ook de rechtszaak tegen Binance is vergelijkbaar.

Positieve uitkomst betekent veel

Een eventuele positieve uitkomst van de rechtszaak tegen Ripple zal ook veel goeds doen voor de rechtszaken tegen Coinbase en Binance. Omdat de rechtszaken veel raakvlakken hebben, is het een kleine voorbode voor de rest. Toch zijn de rechters voor de Binance- en Coinbase-rechtszaak niet verplicht om op dezelfde manier te beslissen. Het hoeft dus niet zo te zijn dat het winnen van de rechtszaak voor XRP evengoed nieuws is als voor Coinbase en Binance.

Het vermoeden is dat de uitkomst van de rechtszaak binnenkort bekendgemaakt zal worden. Er wordt voorspeld dat de SEC voorlopig niet zal stoppen met het jagen op cryptobedrijven, maar pas echt op de rem trapt als de cryptomarkt in handen komt van grote banken. Of dat ooit gaat gebeuren, is nog maar de vraag. We denken dat we het voorlopig moeten doen met her en der een grote rechtszaak.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (5)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!