Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Ondergang Silvergate en Silicon Valley Bank goed voor Bitcoin

1 jaar geleden gepubliceerd op 20 maart, 2023

De ondergang van banken Silvergate en Silicon Valley Bank (SVB) is goed nieuws voor Bitcoin (BTC). Dat zegt Josef Tětek, CEO van hardware wallet fabrikant Trezor. De twee banken waren nauw verbonden met de cryptosector en veel investeringen verliepen via deze banken.

Bitcoin wordt gezien als veilige haven

Volgens Tětek is de crisis bij deze banken goed voor de Bitcoin, de munt wordt nu nog meer gezien als een veilige haven en risk-off asset. De CEO refereerde naar de bankencrisis in 2008. Kort daarna werd door Satoshi Nakamoto de Bitcoin geïntroduceerd in reactie op de crisis.

Deze week liet de Bitcoin weer zijn goede kant zien. De koers van de munt ging omhoog. Tětek vindt deze koersstijging dan ook een direct gevolg van het faillissement van de twee banken. “De huidige ondergang van bepaalde banken is absoluut goed voor Bitcoin. Maar het is minder goed wat betreft opties voor het bewaren van crypto”, zegt hij.

Het probleem ligt bij de banken

“Banken bewaren ons geld niet meer, maar ze lenen het uit en kopen er volatiele assets mee. Klanten zijn in feite de schuldeisers van de bank. Het is begrijpelijk dat mensen voor alternatieven zoals Bitcoin kiezen”, gaat Tětek verder. Volgens hem is er een diepgaand probleem bij de traditionele banken en nu zijn er weer twee rotte appels eruit gehaald.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!