Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Ook Binance voor de rechter gesleept

1 jaar geleden gepubliceerd op 03 april, 2023

Waar we het vorige week al hadden over Coinbase dat voor de rechter werd gesleept, is het nu de beurt aan Binance. De grootste cryptobeurs ter wereld zou al jaren bewust de regels aan zijn laars lappen, aldus de Commodity Futures Trading Commision (CFTC). De CEO van de commissie sleept Binance daarom voor de rechter.

Verschuilen achter internationale structuur

Binance zou zich volgens de commissie niet aan de regels houden. ’s Werelds grootste handelsplatform is sinds 2019 actief op de Amerikaanse markt, maar heeft geen vergunning, is in de aanklacht te lezen. Het platform zou zich verschuilen achter een ondoorzichtige internationale structuur om toezicht te vermijden. Dit doordat klanten geen informatie hoeven te verschaffen over hun identiteit. En waar Binance liet weten het beter te doen, moedigde het ondertussen klanten wel aan om te handelen via een VPN. Een VPN is een privé netwerk waarbij de afkomst van de gebruiker verhuld wordt.

Misdragingen in de cryptowereld moeten stoppen

‘De misdragingen in de cryptowereld moeten stoppen’, aldus de CFTC. En daarom wordt niet alleen het bedrijf voor de rechter gesleept, maar ook de CEO en voormaling CCO. Er zou gevraagd zijn om een handelsverbod en boetes.

Binance is niet het eerste bedrijf dat onder de loep ligt. Al langere tijd kampen cryptobedrijven met onderzoeken van toezichthouders. Binance werd eerder al beboet door de Nederlandsche bank omdat de registratie ontbrak. Dit zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat er zoiets gebeurt.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!