Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Oprichter FTX opgepakt wegens aanklacht fraude

2 maanden geleden gepubliceerd op 14 december, 2022

Over bizarre verhalen gesproken: we hebben er weer eentje voor je. Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van cryptobeurs FTX, is deze week opgepakt op de Bahama’s op verzoek van de Amerikaanse overheid. De arrestatie zou verricht zijn op verdenking van fraude en het witwassen van geld.

Beschuldigd van oplichting

Het is lange tijd een zooitje geweest bij FTX, wat uiteindelijk resulteerde in een faillissement. Oprichter Sam Bankman-Fried gaf laatst nog een interview waarin hij liet weten “veel fouten te hebben gemaakt, maar geen fraude te hebben gepleegd”. Toch is de beste man gearresteerd. De New York Times liet weten dat Bankman-Fried wordt verdacht van samenzwering, fraude en het witwassen van geld. De voormalig CEO van FTX zou meer dan 1,8 miljard dollar hebben opgehaald door klanten en investeerders opzettelijk te misleiden en zou dat geld hebben gebruikt voor risicovolle investeringen en andere aankopen en donaties.

Celstraf van tot wel 20 jaar

Er zijn verschillende instanties in de Verenigde Staten die onderzoeken hebben geopend naar Bankman-Fried, één daarvan is de Securities and Exchange Commission, afgekort ook wel SEC. De Amerikaanse toezichthouder beschuldigd Bankman-Fried van het opzetten van een plan om beleggers in FTX op te lichten. Indien Bankman-Fried in de rechtbank wordt veroordeeld, kan hem een celstraf van tot wel 20 jaar opgelegd worden.

De kans is groot dat de oprichter van FTX binnenkort wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar zijn proces zal plaatsvinden.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)