Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Oud-CEO FTX uitgeleverd aan de VS

1 jaar geleden gepubliceerd op 27 december, 2022

Sam Bankman-Fried, oud-topman van de failliete Amerikaanse crypto exchange FTX, is uitgeleverd vanaf de Bahama’s naar de Verenigde Staten. Op verzoek van de VS werd hij vorige week gearresteerd. Dit omdat Bankman-Fried wordt verdacht van fraude, samenzwering en witwassen.

Twee oud-medewerkers bekennen schuld

Bankman-Fried is niet de enige die schuldig is in het hele FTX-debacle. Oud-medewerkers Caroline Elison en Gary Wong hebben namelijk recent ook schuld bekend aan oplichting. Elison is de voormalig directeur van Alameda Research. Dit was het investeringsbedrijf van Bankman-Fried. Gary Wang is medeoprichter van FTX.

Aanklager Damian Williams riep in een videoverklaring op dat ook andere schuldigen van fraude bij FTX zich moeten melden. Door volledig mee te werken aan het onderzoek en schuld te bekennen, kunnen medewerkers strafvermindering tegemoetzien. Voor Elison en Wang is dit zeer nodig ook aangezien beiden anders 110 en 50 jaar celstraf tegemoet kunnen zien. Zij zijn na het betalen van een borgsom van 250.000 euro weer op vrije voeten, op voorwaarde dat ze in de Verenigde Staten blijven.

FTX stort in

FTX, waar gebruikers een cryptorekening konden openen en crypto konden verhandelen, werd vorige maand failliet verklaard. FTX kwam in de in problemen toen cryptokoersen kelderden en er massaal geld werd opgenomen. Miljarden van klanten die bij het bedrijf waren gestald, bleken te zijn verdwenen. Er lopen op dit moment verschillende onderzoeken naar het bedrijf en de betrokken medewerkers.

Bankman-Fried was tot begin vorige maand één van de rijkste cryptomiljardairs ter wereld. Hij woonde met zijn collega’s op de Bahama’s, waar ook het hoofdkantoor van FTX was gevestigd. De cryptobaas zei eerder veel fouten te hebben gemaakt, maar dat hij geen fraude heeft gepleegd. Of dit daadwerkelijk het geval is dat zal moeten blijken uit de onderzoeken en rechtszaken.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!