Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Professionele beleggers zijn nog voorzichtig met crypto

1 jaar geleden gepubliceerd op 06 februari, 2023

Hoewel de cryptomarkt stukje bij beetje meer aan lijkt te trekken, zijn er veel mensen nog voorzichtig met het handelen van cryptovaluta. Zo ook de meeste professionele beleggers op Wall Street. We vertellen je waarom.

Professionele handelaren minder actief op cryptomarkt

Een onderzoek van zakenbank JP Morgan wees uit dat 72 procent van de beleggers op Wall Street dit jaar niet van plan is te gaan investeren in cryptovaluta. Dit komt door de meest recente crisis in de financiële wereld en het faillissement van cryptobeurs FTX. 72 procent is veel, zeker als je bedenkt dat een jaar geleden slechts een kwart van de handelaren niet actief was in de cryptowereld. 14 procent liet wel weten binnen vijf jaar weer te willen handelen in crypto.

Onderzoek in Amerika

Het onderzoek is gedaan door JP Morgan, een grote Amerikaanse zakenbank. Hoewel het onderzoek op Wall Street is gedaan, zien wij dat als een goede graadmeter voor de Nederlandse markt. De Amerikaanse financiële markt is de rode draad voor vrijwel iedere beurs in welk land dan ook.

Markt trekt aan

We omschreven eerder al in onze nieuwsberichten dat de markt weer lijkt aan te trekken. De koersen staan weer in het groen en er wordt steeds meer interesse getoond in de cryptmarkt. Hoewel de markt nu weer aan lijkt te trekken, is het voor veel handelaren nog niet het juiste moment om weer te gaan investeren in cryptovaluta. Wie weet wat de nabije toekomst brengt.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (1)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!