Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Opnieuw raak bij FTX: 3,5 miljard dollar in beslag genomen

4 weken geleden gepubliceerd op 06 januari, 2023

Net wanneer je denkt: we hebben de gekste nieuwsberichten over FTX nu wel gehad, publiceren wij de volgende voor je. Het is weer raak bij het failliet verklaarde FTX. Er is 3,5 miljard dollar aan crypto in beslag genomen door de Bahama’s.

FTX Digital Markets

De toezichthouders hebben laten weten dat ze de in beslaggenomen crypto bewaren om deze uiteindelijk weer terug te geven aan opgelichte investeerders, als de rechtbank daartoe besluit. Het zou gaan om de cryptocurrency van FTX Digital Markets, een soort aparte afdeling van crypto exchange FTX. FTX Digital Markets is op de Bahama’s gevestigd, de plek waar de meeste topmensen van FTX woonden.

Al bekend was dat er binnen een paar uur na het faillissement van FTX ruim 372 miljoen aan crypto is gestolen. Het is de autoriteiten gelukt om fondsen op platformen van FTX te bevriezen, zodat er niet nog eens zo’n bedrag gestolen kon worden. Diezelfde autoriteiten zeggen ook dat Bankman-Fried, oud-CEO van FTX, heeft gefraudeerd voor ruim 1,8 miljard dollar. Een bizar bedrag.

Oud-CEO opgepakt op de Bahama’s

Niet zo heel lang geleden werd diezelfde Sam Bankman-Fried opgepakt op de Bahama’s. Hij werd gearresteerd op verdenking van fraude en het witwassen van geld. Inmiddels is Bankman-Fried uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hoewel de oud-CEO nog geen schuld heeft bekend, deden twee andere oud-medewerkers van de cryptobeurs dat wel. Caroline Elison en Gary Wong hebben recentelijk schuld bekend aan oplichting. Het resultaat? FTX is ingestort.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)