Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Sam Bankman-Fried van FTX schuldig aan omkoping

2 maanden geleden gepubliceerd op 04 april, 2023

Sam Bankman-Fried heeft opnieuw een officiële aanklacht ontvangen. Volgens de aanklacht heeft de voormalig CEO van FTX één of meerdere Chinese officials omgekocht. Bankman-Fried en anderen hebben waarschijnlijk veertig miljoen dollar aan crypto-assets gestuurd naar één of meerdere ambtenaren uit China.

Na fraude en oplichting ook omkoping

In november 2022 is crypto-exchange FTX officieel failliet verklaard. Sam Bankman is in diezelfde maand opgepakt en beschuldigd van grootscheepse fraude en oplichting. Nu komt de voormalig CEO weer in het nieuws wegens fraude en omkoping. Er is namelijk een aanklacht binnen gekomen van samenzwering in het overtreden van anti-omkoop-wetten. Het plan van Bankman-Fried was om met de overboekingen toegang te krijgen tot meerdere bevroren rekeningen.

Bankman-Fried en anderen besloten cryptocurrencies te betalen aan één of meerdere buitenlandse officials in China om ze te beïnvloeden om accounts te ontgrendelen om zaken te verkrijgen en te behouden voor Bankman-Fried, Alameda en anderen.

Sam Bankman-Fried

In oktober gaat de rechtszaak tegen de Bankman-Fried van start. Totdat de rechtszaak begint zit hij in zijn ouderlijk huis in Californië in huisarrest. Bankman-Fried mag geen gebruik maken van apps met chatfuncties, hiermee kan hij namelijk contact opnemen met eventuele getuigen. Verder mag hij alleen een laptop gebruiken met beperkte functies. Zijn ouders hebben beloofd om toegang tot andere apparaten te voorkomen.

Eerder werd Bankman-Fried bestempeld als één van de belangrijkste personen in de crypto wereld. Op dit moment is er niets meer over van zijn reputatie en wordt het alleen maar erger. Bankman-Fried ontkent alles. Hij zegt dat hij niet op de hoogte was van de malafide praktijken achter de schermen bij FTX en Alameda Research. Er zijn al meerdere personen binnen deze bedrijven die schuld hebben bekend. De kans is dan ook erg groot dat de voormalig CEO een tijd achter de tralies moet doorbrengen.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)