Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Sam Bankman-Fried van FTX schuldig aan omkoping

1 jaar geleden gepubliceerd op 04 april, 2023

Sam Bankman-Fried heeft opnieuw een officiële aanklacht ontvangen. Volgens de aanklacht heeft de voormalig CEO van FTX één of meerdere Chinese officials omgekocht. Bankman-Fried en anderen hebben waarschijnlijk veertig miljoen dollar aan crypto-assets gestuurd naar één of meerdere ambtenaren uit China.

Na fraude en oplichting ook omkoping

In november 2022 is crypto-exchange FTX officieel failliet verklaard. Sam Bankman is in diezelfde maand opgepakt en beschuldigd van grootscheepse fraude en oplichting. Nu komt de voormalig CEO weer in het nieuws wegens fraude en omkoping. Er is namelijk een aanklacht binnen gekomen van samenzwering in het overtreden van anti-omkoop-wetten. Het plan van Bankman-Fried was om met de overboekingen toegang te krijgen tot meerdere bevroren rekeningen.

Bankman-Fried en anderen besloten cryptocurrencies te betalen aan één of meerdere buitenlandse officials in China om ze te beïnvloeden om accounts te ontgrendelen om zaken te verkrijgen en te behouden voor Bankman-Fried, Alameda en anderen.

Sam Bankman-Fried

In oktober gaat de rechtszaak tegen de Bankman-Fried van start. Totdat de rechtszaak begint zit hij in zijn ouderlijk huis in Californië in huisarrest. Bankman-Fried mag geen gebruik maken van apps met chatfuncties, hiermee kan hij namelijk contact opnemen met eventuele getuigen. Verder mag hij alleen een laptop gebruiken met beperkte functies. Zijn ouders hebben beloofd om toegang tot andere apparaten te voorkomen.

Eerder werd Bankman-Fried bestempeld als één van de belangrijkste personen in de crypto wereld. Op dit moment is er niets meer over van zijn reputatie en wordt het alleen maar erger. Bankman-Fried ontkent alles. Hij zegt dat hij niet op de hoogte was van de malafide praktijken achter de schermen bij FTX en Alameda Research. Er zijn al meerdere personen binnen deze bedrijven die schuld hebben bekend. De kans is dan ook erg groot dat de voormalig CEO een tijd achter de tralies moet doorbrengen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!