Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Slechts 1,5% van de Nederlanders gaven crypto op bij belastingaangifte

1 jaar geleden gepubliceerd op 20 april, 2023

Zweeds Onderzoeksbureau Divly heeft recentelijk onderzoek gedaan naar cryptoaangifte in combinatie met de belastingaangifte. Wat blijkt? Slechts 1,5% van de Nederlanders heeft hun crypto opgegeven bij de belastingaangifte.

24 landen onderzocht

Het onderzoeksbureau heeft 24 landen onderzocht, waaronder een aantal Europese landen. Stipt op één staat Finland. Daar is er 4,09% die zijn belastingbeleid regelen. Daarna volgen Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden en vervolgens Nederland. Uiteraard is er ook een Europese hekkensluiter en dat is in dit geval Italië. Zij staan onderaan met een magere 0,26%.

Toch hebben zij niet het laagste betalingspercentage ter wereld. Dat is de Filipijnen met slechts 0,03%. En daar hebben de Filipijnen een goede reden voor. De wetgevers van dat land rekenen maar liefst 35% belasting over het vermogen in crypto. Dan moet het totaal wel op meer dan 4500 euro uitkomen, maar toch.

Amerika kent meeste belastingbetalers

Niet geheel verrassend is Amerika het land met de meeste belastingbetalers. 1,62% van de bevolking gaf daar zijn cryptovermogen op bij de belastingaangifte. Toch is dat relatief gezien niet veel, gezien buurland Canada net iets hoger scoort met 1,65%. In Azië is het Japan dat bovenaan staat met 2,18%.

Waarom scheelt het zoveel per land vraag je je misschien af? Dat heeft met veel factoren te maken. De grootte van een land bijvoorbeeld in combinatie met publiek bewustzijn. Want weet iedere inwoner wel dat hij of zij hun cryptovermogen moet opgeven bij de belastingaangifte? Ook zijn de regels en tarieven per land anders.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (2)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!