Tip
Koop of verkoop crypto bij Binance
X
Nieuws

Telegram lanceert eigen crypto-exchange

2 maanden geleden gepubliceerd op 08 december, 2022

Telegram gaat een eigen crypto-exchange lanceren. Pavel Durov, de oprichter en CEO van het gratis social media platform, maakte dit vorige week bekend. Dat deed hij via een bericht op zijn eigen Telegram-kanaal. In dit bericht vertelde hij dat Telegram een bijzondere uitbreiding gaat doen, namelijk een crypto-exchange lanceren.

Toekomstige exchange van Telegram wordt gedecentraliseerd

Vanwege het faillissement van FTX heeft Durov besloten om een crypto-exchange te beginnen. Door de ondergang van FTX is gebleken dat de centralisatie bij veel andere exchanges en cryptobedrijven onduidelijk en problematisch is. FTX was een gecentraliseerde partij, zij hadden de volledige macht over de tegoeden van gebruikers. Dit is erg riskant en we hebben gezien wat er is gebeurd. Durov wil decentralisatie. De toekomstige exchange van Telegram wordt dan ook zeer gedecentraliseerd. “Op die manier kunnen we de misstanden herstellen die zijn veroorzaakt door de buitensporige centralisatie die honderdduizenden cryptocurrency-gebruikers in de steek liet”, zegt Durov

Naast een crypto-exchange gaat Telegram in de toekomst ook bepaalde functionaliteiten wat betreft crypto wallets aanbieden. Durov wil het een en ander vergemakkelijken voor gebruikers in de wereld van crypto.

Pavel Durov uit kritiek op crypto-industrie

De CEO van Telegram heeft flinke kritiek op de crypto-industrie. De normen en waarden van het blockchain ecosysteem komen volgens hem niet meer overeen met de beginselen waarmee het jaren geleden begon. Op dit moment is de macht in handen van kleine groepen, kijk naar het fiasco van FTX. Hoe de plannen van Telegram er precies uitzien is nog niet bekend. Wel is de koers van de Open Network (TON) al met acht procent gestegen.

Koop crypto bij Binance
9.2/10
  • 24/7 ondersteuning
  • Nederlandstalige exchange
  • Betalen met iDeal mogelijk
Handelen bij Binance
9
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
  • NL website
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2023
Reacties (0)