Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Video’s op TikTok zijn misleidend

1 jaar geleden gepubliceerd op 28 april, 2023

Uit onderzoek blijkt dat één op de drie crypto-video’s op TikTok misleidend is. Influencers delen op het inmiddels zeer populaire sociaal mediaplatform misleidende video’s over Bitcoin en andere cryptomunten.

Crypto misleiding

Influencers op TikTok gebruiken bij het posten van een bericht over crypto de hashtag #cryptok. Bij 1.161 video’s blijkt nu uit onderzoek dat dertig procent misleidend is. Ook komt uit dit onderzoek naar voren dat slechts tien procent van deze cryptok-accounts of video’s een vorm van disclaimer bevat die gebruikers waarschuwt voor het risico van investeringen.

Influencers proberen met desinformatie hun volgers op social media ervan te overtuigen hun geld, of dat van hun ouders, te investeren in verliesgevende cryptomunten. Uit onderzoek blijkt dat 47 procent van de influencers dit doen om geld te verdienen.

Bekende sterren

Onlangs werden bekende sterren, zoals Lindsay Lohan en Jake Paul in de Verenigde Staten, aangeklaagd wegens het illegaal aanprijzen van cryptovaluta. De actrice en Youtuber hadden reclame gemaakt voor crypto zonder dat ze hadden gezegd dat ze daarvoor betaald kregen. Zij zijn niet de enige. Ook Kim Kardashian ontving vorig jaar een aanklacht van de Amerikaanse toezichthouder.

Zij was betrokken bij het promoten van EthereumMAX (EMAX). Later bleek dat het ging om een ordinaire pump & dump (koersmanipulatie). Andere sterren die werden aangeklaagd zijn Ne-Yo, Lil Yachty en Soulja Boy. De TikTok-video’s met de crypto-hashtags zoals; crypto, cryptok, cryptoadvice, cryptocurrency, cryptotrading en cryptoinvesting zijn in totaal meer dan zes miljard keer bekeken.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!