Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Wat betekent To The Moon in de cryptowereld?

2 jaar geleden gepubliceerd op 16 juni, 2022

Ben je een liefhebber van crypto? Dan heb je de term To the Moon vast weleens voorbij zien komen. De term gaat wordt meestal gebruikt in combinatie met een raket emoji. Maar wat is eigenlijk de precieze betekenis van To The Moon? En hoe wordt deze term gebruikt in het dagelijks leven? De redactie van Crypto-Valuta.nl zocht het voor je uit.

Betekenis van To The Moon

To The Moon betekent natuurlijk vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald ‘naar de maan’, wat ons nog steeds niet veel verklapt over de betekenis van deze term. Wanneer crypto investeerders het echter hebben over ‘mooning’, dan doelen ze op een flinke prijsstijging van een bepaalde cryptomunt. De prijsstijging is dan zo hoog, dat het spreekwoordelijk naar de maan schiet. Wanneer de koers van een munt aan het moonen is, heeft de prijs een piek bereikt. Termen als To the Moon worden vaak in crypto communities op Facebook en Reddit gebruikt.

Raket emoji

Waarom de combinatie van de term en de raket emoji tot stand is gekomen wordt nu ook wat duidelijker. Een raket gaat naar de maan, en daar wil iedere cryptoliefhebber inzitten als er een prijsstijging van een bepaalde coin aankomt. Zie je ergens een bericht voorbijkomen over crypto en staat er een raket emoji bij? Grote kans dat er een coin naar de maan schiet.

Voorbeelden van ‘to the moon’ cryptocurrencies

Er zijn in het verleden al een aantal cryptovaluta geweest die To the Moon zijn gegaan. Het grootste deel van deze coins zijn hypecoins. Hypecoins zijn coins die qua techniek op weinig gebaseerd zijn, maar waar mensen toch veel geld aan verdiend hebben in het handelen ervan. We lichten hieronder enkele voorbeelden toe:

Dogecoin

De Dogecoin is een goed voorbeeld van een hypecoin. De waarde van de Dogecoin hangt vaak samen met de tweets en memes van Elon Musk. Met zijn tweets heeft hij in het verleden flink invloed gehad op de koers van de Dogecoin, deze schoot direct de hoogte in. De coin groeide in korte tijd uit tot een van de grootste munten op de markt. Enkele voorbeelden van tweets van Elon Musk zijn hieronder te zien.

Safemoon

De coin Safemoon werd in maart 2021 op de markt gebracht, maar kende zijn grootste succes al na twee maanden met een prijsstijging van duizenden procenten. Na het creëren van naamsbekendheid is de Safemoon opgepakt door diverse online platformen zoals Reddit en TikTok. Dit heeft ervoor gezorgd dat de promotie van de munt alleen maar groter werd. Nieuwe mensen investeerden in de munt en opnieuw werd de munt ruimschoots gepromoot, wat uiteindelijk zorgde voor een constante prijsstijging.

Bitcoin

We weten allemaal dat de Bitcoin niet bepaald een hypecoin is, maar toch mag de coin niet ontbreken in het lijstje van crypto’s die naar de maan zijn gegaan. De Bitcoin heeft een aantal grote pieken gekend, waaronder in 2013 en in 2017. In 2013 maakte de Bitcoin zijn opmars. De Amerikaanse regering zag potentie in de Bitcoin en al gauw volgde China, wat ervoor zorgde dat de koers steeg. In 2017 werd de Bitcoin een ware hype en werd de munt ook groot in Nederland. Steeds meer mensen raakten geïnteresseerd en de Bitcoin werd geaccepteerd door bedrijven en overheden. Deze interesse is altijd aanwezig gebleven, de Bitcoin is ook anno 2022 nog vaak het gespreksonderwerp van de dag.

Kan Mooning voorspeld worden?

Het antwoord op de vraag of mooning voorspeld kan worden, is eigenlijk vrij simpel: nee. De afgelopen jaren is gebleken dat er op de cryptomarkt weinig te voorspellen is. Niemand kan voorspellen wat er met de koers van een bepaalde munt gaat gebeuren. Doe vooral goed onderzoek, lees jezelf in en investeer pas in iets als je er volledig achter staat.

Met crypto-valuta.nl to the moon

Crypto-valuta.nl biedt een ruim overzicht met cryptocurrencies die je in de gaten kunt houden. Gaat er een valuta naar de maan? Dan is dat terug te zien in de koersgrafiek van de desbetreffende coin. Handelen in cryptovaluta en cryptomunten kopen kan bij een van onze betrouwbare exchanges.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (23)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!