Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Wat is een crypto Bull Run?

2 jaar geleden gepubliceerd op 12 april, 2022

De cryptowereld is zeker voor de nieuwkomers behoorlijk imponerend en ingewikkeld. Dat komt voornamelijk door de moeilijke termen die constant langskomen. Er kan bijvoorbeeld gesproken worden over een ‘crypto Bull Run’. Bull is ook wel stier in het Nederlands. De stier speelt een belangrijke rol in de cryptowereld en staat ook wel voor een prijsstijging, maar wat is nu eigenlijk de betekenis van een crypto Bull Run? Hieronder leggen wij uit wat het is, maar ook wat de kenmerken zijn en het verschil is met een zogeheten ‘Bear Market’.

Wat is een crypto Bull Run precies?

Een investeerder op de cryptomarkt heeft doorgaans alleen oog voor de marktontwikkeling. Dat is niet zo vreemd, want het draait uiteindelijk allemaal om de koersstijgingen en de koersdalingen. De term ‘Bull’s market’ is dan ook al tijden een begrip binnen de financiële wereld. De grote vraag is wat het betekent. Als jij iemand hoort over een Bull’s market dan zal diegene het hebben over de stijgende prijzen. De stier beschikt namelijk over omhoog wijzende hoorns, vandaar de naam. De kenners en experts spreken niet alleen op de cryptomarkt over een Bull’s market, want het begrip is ook zeer bekend op de aandelenmarkt. Het kan ook voorkomen dat er gesproken zal worden over een Bear’s market en dan gaat het vanzelfsprekend over dalende prijzen, oftewel koersdalingen. Een crypto Bull Run is altijd een goed teken, want dat betekent dat de koersen al een tijdje aan het stijgen zijn.

Het verschil tussen een Bull Run en een Bear Market

Een Bull Run betekent dat de koersen stijgende zijn en dat de stijgingen al een tijdje bezig zijn. Het is een winstgevende periode voor de investeerders in crypto valuta. Echter zal een dergelijke run misschien niet lang aanhouden, aangezien er gedurende een Bull Run genoeg investeerders zijn die besluiten om de cryptocurrency verkopen en de winst te pakken. Een crypto Bull Run zal langer aanhouden als de crypto-investeerders vertrouwen houden en de munten in beheer houden.

Een Bear Run is natuurlijk geen goede tijd voor de investeerder. De cryptomunt daalt met maar liefst 20% en verliest een groot deel van zijn eerder behaalde waarde. Een Bear Run zorgt voor de nodige paniek op de cryptomarkt en kan juist vanwege die reden langer aanhouden. Zelfs bij een Bear Run is het verstandiger om rustig te blijven en vertrouwen te houden in het desbetreffende cryptoproject.

Kenmerken van een Bull Run

Een Bull Run is een gouden periode voor de gemiddelde investeerder en iets om naar uit te kijken. Het mooie is dat een investeerder een Bull Run al snel kan herkennen, mits de kenmerken worden ontdekt. De emotie van de investeerders speelt een essentieel onderdeel en zal het verschil gaan maken. Een Bull Run kan worden versterkt, maar ook spoedig een halt worden toegeroepen. Mocht de koersstijging voor meer vertrouwen zorgen, dan zal de gemiddelde investeerder ervoor kiezen om juist meer geld in het project te investeren. Dat is een positief, want dan zal de koers alleen nog maar verder stijgen. Nogmaals, de emoties en keuzes van de investeerders maken het grote verschil.

Echter zal de koers op een moment ook weer dalen of wellicht afvlakken. Dat zien wij liever niet, maar dat is hoe het werkt. Direct na een crypto Bull Run kan er paniek ontstaan, aangezien de koers daalt. Dat is een tijd waarin de kans op een Bear Run toeneemt.

Conclusie

Alle investeerders die zich focussen op de cryptomarkt hebben maar één doel en dat is winst maken. Een crypto Bull Run is dan ook een tijd waarin het één en al vreugde is. De waarde van de portefeuille neemt flink toe en de investeerders besluiten nog meer cryptomunten te kopen. Echter moet jij wel realistisch blijven op een dergelijk moment en rustig naar de verwachtingen kijken. Vroeg of laat zal de koers weer dalen. Wij raden je aan om dan ook niet te investeren tijdens een crypto Bull Run, maar eerder tijdens een Bear Run.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!