Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Wat is een Memecoin?

2 jaar geleden gepubliceerd op 25 juli, 2022

Bitcoin en Ethereum – de mainstream cryptocurrencies – kennen we allemaal wel. De Bitcoin is in een aantal landen zelfs een wettig betaalmiddel. Maar heb je wel eens gehoord van Memecoins, cryptocurrency gebaseerd op memes? We vertellen je meer over deze coins.

Wat zijn Memecoins?

Memes zijn grappige afbeeldingen of korte video’s die viraal gaan op het internet. Memecoins zijn cryptocurrencies gebaseerd op deze memes. Veel memecoins hebben hun populariteit te danken aan de snelheid van social media. Een afbeelding of filmpje kan in enkele minuten al viraal gaan. Is een coin gebaseerd op een zogeheten meme? Dan noemen we dat een memecoin.

Er zitten wat haken en ogen aan memecoins. Het kan een riskante investering zijn, mede doordat de coins enorme koersstijgingen kunnen meemaken, maar daarnaast ook weer flink kunnen dalen. We hebben in het verleden ook al meegemaakt dat bekende personen van invloed kunnen zijn op de koers van een memecoin. Denk hierbij aan de tweets van Tesla-baas Elon Musk.

Voorbeelden van Memecoins

Om een memecoin echt te begrijpen, is het makkelijker als we een paar voorbeelden laten zien. Dogecoin en Shiba Inu zijn goede voorbeelden, deze lichten we hieronder verder toe.

Dogecoin

Het begon een paar jaar geleden als een grap, maar inmiddels is de Dogecoin een van de bekendste of zelfs bekendste memecoin die er is. Oprichters Billy Markus en Jackson Palmer lieten zich bij het ontwikkelen van de Dogecoin inspireren door een meme met een Japanse hond, genaamd Doge. De Dogecoin kent een aantal grote pieken, maar ook flinke dalen. Zo steeg de prijs van de coin in 2013 – het jaar dat de Dogecoin werd gelanceerd – met 300%, maar crashte vervolgens ook weer. De Dogecoin kent meerdere bull runs, maar degene die ons het meest bijstaat is de bull run van 2021: Elon Musk sprak op social media over de coin, wat zorgde voor een stijging van duizenden procenten. De Dogecoin ging naar de maan.

Shiba Inu

Shiba Inu is een stuk jonger dan de Dogecoin. De munt werd in 2020 gelanceerd en is – net als Dogecoin – vernoemd naar een Japans hondenras. De Shiba Inu is gecreëerd door Ryoshi en werd gepresenteerd als Dogecoin Killer. In tegenstelling tot de Dogecoin heeft de Shiba Inu meerdere tokens: binnen het ecosysteem van Shiba Inu spelen de LEASH en de BONE ook een grote rol. Er bestaan in totaal maximaal 107.646 LEASH tokens en 250.000.000 BONE tokens. Als houder van BONE tokens heb je stemrecht binnen het project. Ook de koers van Shiba Inu kent hoge pieken en diepe dalen. Dat is het risico van een memecoin.

Conclusie over Memecoins

Over Memecoins kunnen we het volgende zeggen: you love it or you hate it. De tokens zijn ontzettend populair en we verwachten dat dit voorlopig ook nog zo blijft. Investeren in een van deze tokens blijft een groot risico, want een memecoin heeft vaak geen achterliggend doel. Toch zien we dat onder andere Dogecoin en Shiba Inu druk bezig zijn met het verder ontwikkelen van de coins.

Besluit je te gaan handelen in cryptovaluta memecoins? Wees je ervan bewust dat er risico’s aanzitten. De koers kan flink omhoogschieten, maar ook heel hard dalen. Handel alleen bij een betrouwbare exchange met geld dat je écht kunt missen. Klik hier voor een overzicht met betrouwbare en veilige exchanges.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!