Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Wat zijn crypto fan tokens?

2 jaar geleden gepubliceerd op 11 januari, 2022

De cryptomarkt blijft doorgroeien en cryptomunten kopen wordt steeds populairder. Dat betekent dat er ook steeds nieuwe kansen ontstaan met crypto valuta en mooie projecten waarin kan worden geïnvesteerd. Denk bijvoorbeeld aan NFT’s. Ook crypto fan tokens worden steeds populairder. Maar wat zijn het eigenlijk?

Veel mensen houden ervan om hun favoriete sportclub te supporten. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een wedstrijd te bezoeken of souvenirs van de club te kopen. Op die manier investeer je als het waren in je favoriete team en je krijgt er ook nog iets voor terug. Dat is eigenlijk hoe crypto fan tokens ook in elkaar zitten. Crypto fan tokens zijn virtuele tokens die je kunt aanschaffen voor je favoriete team. Op die manier kun je bijvoorbeeld je favoriete club of e-sport team steunen. Maar je krijgt er meestal ook iets voor terug. Door het kopen van de crypto fan tokens kun je bijvoorbeeld exclusieve rechten krijgen voor die bepaalde club. Of je kunt met de tokens bepaalde dingen “aanschaffen”, zoals een meet en greet of een wedstrijdticket.

Voordelen voor fans

Waarom zou je er dan voor kiezen om van die crypto fan tokens te kopen? Waarom zou je niet gewoon een leuk tenue of shirt van je favoriete club kopen? Hieronder staan een aantal voordelen voor bezitters van crypto fan tokens.
 
Het grootste voordeel van crypto fan tokens is natuurlijk dat je exclusieve toegang krijgt tot bepaalde zaken. Of dat je exclusieve producten kunt aanschaffen met de tokens. Crypto fan tokens zijn een erg leuke manier om je team te kunnen steunen en er tegelijkertijd ook iets voor terug te krijgen. Crypto fan tokens worden steeds populairder omdat er steeds meer grote merken bij komen. Denk bijvoorbeeld aan voetbalclubs als F.C. Barcelona of raceteams als Aston Martin Cognizant. En dat betekent tegelijkertijd dat er ook voor steeds meer fans de mogelijkheid ontstaan om crypto fan tokens te kopen van hun favoriete club. Dit alles zorgt ervoor dat de prijs van bepaalde crypto fan tokens stijgt. Maar de prijs kan ook stijgen doordat een club als F.C. Barcelona bijvoorbeeld een wedstrijd wint. 

Fan tokens

Hieronder staan een aantal voorbeelden van crypto fan tokens. Er staat bij vermeldt waar je ze kunt kopen en wat de voordelen zijn voor de bezitters van de tokens.  

Aston Martin Cognizant (AM) 

Aston Martin Cognizant is een raceteam in de Formule 1. De Formule 1 staat bekend als de grootste motorsport ter wereld. De coureurs van het Aston Martin Cognizant team zijn Sebastian Vettel en Lance Stroll. De tokens zijn verhandelbaar op de Socios app. Dit platform is deel van Chiliz. Chiliz heeft een systeem ontworpen om crypto fan tokens te verhandelen. De crypto fan token van Aston Martin Cognizant is een interessante token. Zeker omdat de Formule 1 steeds populairder wordt en de Aston Martin Cognizant fan token nog maar een van de weinig crypto fan tokens in de motorsport is.  

F.C. Barcelona (BAR) 

Ook het team van F.C. Barcelona heeft zijn eigen crypto fan token. Ook zij hebben ervoor gekozen om dit in samenwerking met Chiliz te doen. Daarom is deze token wederom op de Socios app te verhandelen. Je kunt door het aanschaffen van de BAR token verschillende exclusieve voordelen ontgrendelen. Je kunt bijvoorbeeld meestemmen met het kiezen van verschillende beslissingen. Maar er worden soms ook beloningen uitgedeeld aan de mensen die BAR bezitten. Er zijn bijvoorbeeld al een keer 22 bezitters uitgekozen die mochten spelen in Camp Nou. Iets wat je nooit zult vergeten natuurlijk! 

wat zijn crypto fan tokens

OG fan token(OG) 

OG is een e-sport team opgericht in 2015. Ze staan het meest bekend om het spelen van Dota 2, maar het team speelt ook nog andere games als Counter-Strike: Global Offensive en Valorant. Deze token is ook te verhandelen met de Socios app, maar je kunt deze token ook nog op een andere manier in bezit krijgen dan te kopen. Je kunt namelijk in het echte leven OG fan tokens verzamelen. Het werkt als een soort Pokémon Go. Met de OG fan token kun je exclusieve voordelen ontgrendelen als bijvoorbeeld een meet en greet met de spelers, gesigneerde merchandise of tickets voor wedstrijden.  

Kritiek

Het is natuurlijk erg leuk dat er een nieuwe manier is om je favoriete merk of team te steunen, maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan dit systeem. Het is bijvoorbeeld leuk dat je kunt meestemmen met bepaalde beslissingen, maar je kunt vaak geen eigen ideeën inbrengen. Het gaat meestal om voorgegeven opties en het zijn meestal kleine beslissingen. En de speciale beloningen die je als bezitter van een token kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld een rondleiding in een stadium, zijn erg zeldzaam. Ze kunnen niet elk persoon die een token bezit een rondleiding geven in het stadium. 

 

Crypto fan tokens kopen

Crypto fan token kopen? Bekijk een van de populaire exchanges. 

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!