Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

WAX

WAX of WAXP is een utility token. Het heeft dus alleen op het WAX-platform een betaalfunctie. Deze decentrale blockchain wordt steeds vaker gebruikt voor de aanmaak en verkoop van digitale verzamelobjecten (NFT’s). Als je vermoedt dat de koers van de WAXP in de toekomst zal toenemen, kun je deze crypto nu kopen en vasthouden. Ook kortetermijnhandel in WAX kan een mooi rendement opleveren, omdat de grafiek regelmatig pieken en dalen vertoont.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum
WAX converter
Bezoek Bitvavo Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024

WAX Koers

Bij de ICO in november 2017 was de WAXP prijs 0,32 euro. Deze koers hield echter niet lang stand. Initiële beleggers zagen de waarde van hun tokens binnen enkele maanden dalen naar minder dan 0,1 euro. Vanaf februari 2021 neemt het handelsvolume van WAXP weer sterk toe en vertoont de grafiek van de koers opnieuw interessante pieken.

WAX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is WAX?

WAX, wat staat voor Worldwide Asset eXchange, is in 2017 geïntroduceerd als een blockchain-platform waar het eenvoudig is om te betalen voor onderlinge diensten. De Amerikanen William Quigley and Jonathan Yantis zijn de oprichters. Na wat zwakke beginjaren is het WAX-netwerk nu een belangrijke plek geworden om videogame-NFT’s op de markt te brengen. Momenteel zijn meer dan 250.000 spelers op het platform actief, waar ze vaak voor enkele euro’s een speciaal attribuut (wapen, schild, uitrusting of iets dergelijks) verkopen of kopen. Voor elk non-fungible token dient de WAXP als in-uit betaalmiddel.

Waarom je WAX wilt kopen

Door de sterk groeiende populariteit van digitale verzamelobjecten kan ook het gebruik van het WAX-platform in de nabije toekomst flink toenemen. Door nu WAXP te kopen, speculeer je op een grotere vraag naar deze crypto, wat tot een fikse verhoging van de prijs kan leiden. In oktober 2021 was van de 3.803.303.327 WAX coins die in omloop zijn ongeveer de helft verhandelbaar.

Waar koop je WAX?

Je kunt WAXP bij verschillende exchanges kopen. Zo kun je WAXP kopen bij Binance, Huobi Global of HitBTC. Ook kun je de coin bij een toenemend aantal lokale handelsbeurzen kopen, waaronder Bitcoin Meester. Wereldwijd is het dagelijkse handelsvolume van WAXP coins in 2021 gestegen van gemiddeld 2 miljoen naar gemiddeld 30 miljoen euro.

WAX bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken WAX

WAX is een gemakkelijk en toegankelijk platform voor gamers die items willen verkopen en kopen. Alle transacties in WAXP worden beveiligd met geavanceerde blockchain-technologie.

Voorspelbare transactiekosten

Omdat WAXP een utility token is, waarmee alleen op het WAX-platform kan worden afgerekend, zijn de betalingsverwerkingskosten voorspelbaar laag.

Validatie via Delegated Proof of Stake

Voor beheer van de blockchain gebruikt WAX een Delegated Proof of Stake-protocol. Hun DPoS houdt in dat tokenhouders middels stemming 21 vertegenwoordigers aanwijzen. Zo komt de validatie van transacties met WAXP crypto in handen van personen met een goede reputatie en krijgen scammers geen invloed op het systeem.

Smart contracts

Op de blockchain van WAX worden koop- en verkooporders automatisch uitgevoerd met behulp van smart contracts.

Groeipotentie

Jaarlijks geven wereldwijd meer dan 400 miljoen spelers circa € 40 miljard uit aan virtuele items in games. Wax kan het Amazon, Airbnb of Uber worden voor de onderlinge handel in game-attributen.

WAX Wallet

De meeste crypto exchanges die WAXP coins verhandelen, bieden vaak geen ingebouwde software wallet die WAX ondersteunt. Je zult er dus eerst een moeten aanmaken bij een walletdienst als wallet.wax.io. Vertegenwoordigt je cryptogeld een hoge waarde, overweeg dan om een hardware wallet aan te schaffen. Enkele mogelijkheden zijn de hardware wallets van Trezor, Jaxx en Ledger Nano S.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!