Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

4 crypto die jij in 2022 in de gaten moet houden

3 jaar geleden gepubliceerd op 16 november, 2021

Ook in 2022 zal crypto booming blijven. De afgelopen anderhalf jaar is de markt gigantisch gegroeid, en we hebben gezien dat vele overheden maar geld blijven bijdrukken. Steeds meer mensen beseffen dat ze niet afhankelijk willen zijn van het monetaire beleid van politici, en besluiten daarom in cryptocurrency te stappen en gaan crypto kopen. Er zijn zelfs grote ontwikkelingen gaande zoals landen waarbij Bitcoin als officieel betaalmiddel geldt.

Al met al zit is er nog steeds veel toekomst in cryptovaluta. Daarom bespreken we in dit artikel welke cryptovaluta jij in 2022 in de gaten moet houden. We geven je 4 crypto’s die jouw aandacht verdienen.

Ethereum zal door blijven groeien

We beginnen met de op een-na-grootste cryptocurrency ter wereld; Ethereum. Hoewel Ethereum nog duidelijk het kleinere broertje van Bitcoin blijft, stijgt het relatief meer in waarde dan Bitcoin gedaan heeft de afgelopen 2 jaar. Het afgelopen jaar is de prijs zelfs vertienvoudigd, vergeleken met de vervijfvoudiging van waarde dat Bitcoin gemaakt heeft.

Veel mensen zien potentie in Ethereum doordat de blockchaintechnologie voor andere systemen dan een veilige opslag van geld gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan van privégegevens, of medische dossiers veilig houden van hackers. Steeds meer landen hechten waarde aan deze vorm van security, waardoor Ethereum ook in 2022 een grote groei door zal blijven maken.

Travala zit vol met potentie

De tweede crypto die jij in de gaten moet voor houden voor 2022, is Travala. Naast een munt, is Travala ook een platform waarbij jij hotel en accommodatie kunt boeken. Echter zit deze industrie vol met concurrentie, waardoor een reisplatform iets unieks moet hebben.

Daarom besloten ze bij Travala blockchaintechnologie te ontwikkelen waarmee de gehele reisindustrie een kostenverlaging zal zien. Daarnaast worden reispakketten minder duur en is er een veilig betalingsplatform voor het boeken van reizen. Dit algehele systeem wordt allemaal samengevat in de Travala token. Doordat de toerisme industrie in een post-pandemie tijdperk ongetwijfeld zal blijven groeien, geldt dit ook voor de token zelf.

Solana: een open-source munt voor te toekomst

Een andere crypto waar jij in 2022 zeker aandacht aan moet besteden, is Solana. Deze munt is in het leven geroepen door de Solana Foundation doordat grote cryptomunten zoals Ethereum aan innovatie begonnen te verliezen. Solana heeft minder last van lange transactietijden en hoge kosten, waardoor steeds meer mensen gebruik willen maken van deze munt.

Daarnaast is deze munt een open-source project, waardoor iedereen de codering van de munt kan aanpassen zodat deze verbetert. Hierdoor behoudt deze munt een voorsprong op het vlak van innovatie tegenover haar concurrenten. Al met al is Solana een munt met veel potentie, en die zeker in de gaten moet worden geworden in 2022.

Binance Coin

Tot slot bespreken we Binance coin. Binance is op het moment van schrijven, het grootste platform ter wereld waar men in cryptovaluta kan handelen. Miljoenen mensen maken elke dag transacties op dit gebruiksvriendelijke platform, of het nou voor spot, margin of futures trades is. Ook in 2022 zal dit platform waarschijnlijk het populairst blijven bij mensen die in willen handelen in cryptomunten.

Binance besloot door de ongekende populariteit van hun platform, om ook een cryptomunt te ontwikkelen. De Binance munt is speciaal gemaakt voor het Binance ecosysteem. Je hebt niet alleen de optie om deze munten te kopen of verkopen, maar biedt talloze andere voordelen aan. Je kunt het voor veel diensten als betaalmethode gebruiken. Denk aan reizen, online aankopen, cryptokaartrekeningen, etc. Ook ontvang je als handelaar korting wanneer je de Binance munt gebruikt om transacties uit te voeren op de beurs, alhoewel deze naarmate de tijd vordert, steeds meer afnemen.

Crypto kopen

In dit artikel hebben we je verteld over vier cryptomunten die jij in 2022 in de gaten moet houden. Of je nou kiest voor de blockchaintechnologie van Ethereum, het idee van Travala, de open-source software van Solana of de utiliteit van Binance; elke van deze munten zit aankomend jaar vol met potentie. De cryptovaluta markt zal ook in 2022 gestaag door blijven groeien, want de wereld zit niet stil. Wij wensen je alvast veel succes met het selecteren van munten voor jouw portfolio.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!