Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Belgische crypto-oplichter opgepakt in Brazilië

12 maanden geleden gepubliceerd op 01 mei, 2023

De politie in Brazilië heeft onlangs een Belg opgepakt. Hij wordt verdacht van oplichting in cryptomunten. Het gaat om Laurent B. B is het brein achter Bit Robot, een trading-platform voor cryptovaluta. De Belg heeft investeerders een snelle winst beloofd en ging vervolgens zelf met miljoenen aan de haal.

Arrestatie door Interpol

Investeerders kwamen er in januari 2021 achter dat hun geld was verdwenen. Het geld wat ze hadden geïnvesteerd in Bit Robot. Op 18 april werd de Belg gearresteerd door de Braziliaanse politie in de stad Fortaleza. Dit gebeurde op het verzoek van een ‘Red Notice’ melding van Interpol.

Dit is een verzoek aan rechtshandhavingsinstanties over de hele wereld om een persoon op te sporen en voorlopig aan te houden in afwachting van uitlevering, overlevering of soortgelijke juridische stappen.

Bit Robot beloofde enorme winst

Bit Robot beloofde klanten een enorme winst. Wanneer zij nieuwe investeerders aanleverde bij Bit Robot, kregen ze een extra winst van het trading-platform. Investeerders zagen zo de waarde van hun beleggingen groeien. Daarnaast beloofde Bit Robot klanten een winst van veertien tot 21 procent per maand. Veel investeerders kwamen hierop af.

Stortingen konden op het platform gedaan worden in Bitcoin of andere cryptocurrency zoals Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Litecoin, Pivx, Ripple en Monero. Ook accepteerde ze dollars, alles om veel klanten binnen te halen.

Geld kwijt

In januari 2021 werd er een bericht geplaatst op de website van Bit Robot dat het systeem was gehackt. Al het geld bleek verdwenen en er waren heel wat gedupeerden. Een Belgische investeerder van 22 jaar raakte al haar geld kwijt, zo’n 4000 euro. Een andere twintiger verloor 50.000 euro.

Een inwoner uit Bergen zei: “Zelfs een bankier raadde mij de site aan. Ik zag dat het werkte. Ik stortte geld, het kapitaal groeide en soms haalde ik geld er af. Toen de site werd gesloten, had ik 10.000 dollar.” In totaal is er vermoedelijk zo’n 33 miljoen euro gestolen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!