Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

‘Bitcoin stijgt naar recordhoogtes’

1 jaar geleden gepubliceerd op 28 maart, 2023

De Bitcoin-koers stijgt op korte termijn naar een recordhoogte van 100.000 dollar. Dat zeggen crypto-experts. De munt is al zeventig procent in waarde gestegen dit jaar, maar als we de voorspellingen moeten geloven is het einde van die stijging nog lang niet in zicht.

Bitcoin naar 100.000 dollar

Het record van de Bitcoin-koers van 68.990 dollar (november 2021) gaat volgens Paolo Ardoino, chief technology officer van Stablecoin Tether, weer in beeld komen. Marshall Beard, chief strategy officer van cryptobeurs Gemini, gelooft dat de Bitcoin zelfs kan stijgen naar 100.000 dollar. “Als de grens van 69.000 dollar eenmaal is bereikt, dan is er weinig extra voor nodig om de munt verder op te tillen”, aldus Beard.

Bitcoin houdt stand

Experts zijn na het omvallen van de banken Silicon Valley Bank, Silvergate Capital en Signature Bank erg positief en optimistisch over Bitcoin. De munt heeft goed standgehouden, waar die ook zomaar mee had kunnen dalen in de val. Het tegenovergestelde is gebeurd, de munt is juist meer waard geworden.

“Ik denk dat de rally te verklaren is uit de angst van mensen voor het bankensysteem na het omvallen van de banken”, aldus Oliver Linch, CEO van Bittrex Global. Dit jaar presteert de Bitcoin zelfs beter dan de Nasdaq en zelfs beter dan andere risicovolle beleggingen en goud.

Bitcoin naar 1.000.000 miljoen dollar

Het kan nog gekker. Volgens Balaji Srinivasan, belegger en voormalig chief technology officer van Coinbase stijgt Bitcoin binnen negentig dagen naar een miljoen dollar of meer. De belegger zette zelfs twee miljoen dollar in op zijn voorspelling.  De Bitcoin kan bij het optreden van hyperinflatie de wereld veroveren als digitaal goud. De waarde van de Amerikaanse dollar verdampt en landen, bedrijven en particulieren gaan grote hoeveelheden Bitcoins aanhouden, zegt Srinivasan.

Beard denkt dat Srinivasan gelijk kan krijgen, alleen niet binnen negentig dagen. “Ooit gaan we leven in een wereld waarin Bitcoin een miljoen dollar waard is. Als de Bitcoin binnen 90 dagen een miljoen dollar waard is, zullen er hele vreemde dingen moeten gebeuren in de wereld die we niet willen.”

Ardoino daarentegen vraagt zich hardop af of we zo’n stijging wel moeten willen. “Als Bitcoin ooit zo’n hoog prijsniveau bereikt, is de hele economie verkruimeld. Ik weet niet of dat wel een wereld is waar we in willen leven.”

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!