Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Cryptocurrency en het betaalde voetbal

2 jaar geleden gepubliceerd op 24 maart, 2022

De cryptomarkt en het betaalde voetbal hebben de handen ineen geslagen. De cryptomunten zijn niet langer meer een taboe. Dat is ook niet zo gek, want er zijn miljoenen en miljoenen investeerders die zich op de cryptomarkt hebben gegooid en crypto kopen. Grote internationale bedrijven en de gewone voetbalsupporter, ze bezitten tegenwoordig cryptocurrency. De bekende exchanges willen maar als te graag meer naamsbekendheid kweken, bijvoorbeeld door zich te richten op de voetbalwereld. Het is ook vast wel al opgevallen dat diverse cryptobedrijven reclame maken tijdens de voetbalwedstrijden in de Eredivisie.

Eredivisie en crypto

De Eredivisie is de hoogste voetbalklasse in Nederland en dan ook interessant voor alle cryptobedrijven. Dat blijkt ook wel uit de sponsordeals die de laatste jaren zijn gerealiseerd. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, Heracles Almelo, NEC en Sparta Rotterdam sloten een deal met een cryptobedrijf. Het doel van de deals is om de cryptomarkt mainstream te maken, terwijl de voetbalclubs er financieel van profiteren. De Eindhovense club PSV ontving een eigen wallet en ontvangt de sponsorgelden in de vorm van Bitcoin (BTC). Nooit eerder werden sponsorgelden overgemaakt naar een Europese club in de vorm van crypto valuta.

De Eindhovense voetbalclub ontvangt een gegarandeerde uitbetaling voor de reclames langs de velden, dat deel van het bedrag staat vast en is niet beïnvloedbaar door de koers van de Bitcoin. Echter zal het andere deel eveneens in crypto worden uitgekeerd, maar kan de koers wel voor grote schommelingen zorgen. Deze manier van werken kan zowel positief als negatief uitpakken voor PSV. De club heeft wel al aangegeven dat het de Bitcoin voor een langdurige periode in zijn bezit zal houden.

Fan tokens

De fan tokens zijn een andere hype in de cryptowereld. Het leuke van dat soort munten is dat de koper ook daadwerkelijk zeggenschap krijgt in de voetbalclub. Het gaat dan niet om aankoop van spelers of iets dergelijks, maar om kleine aanpassingen. Daarnaast kan jij als bezitter van een fan token ook profiteren van unieke acties, exclusieve kaartverkopen en promoties. Fortuna Sittard bracht al een eigen munt uit en dat was dan ook een primeur in Nederland. Echter zijn er grotere Europese clubs die al langere tijd fan tokens uitbrengen, zoals Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Juventus.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Partners van voetbalclubs

Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van de partners van de betaalde Nederlandse voetbalclubs:

Knaken: Feyenoord, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo
Bitcoin Meester: AZ
Bitvavo: Nederlands elftal (KNVB)
AnyCoin: PSV
BLOX: Ajax en NEC

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als financieel advies. Beleggen in cryptocurrencies brengt risico's met zich mee en het is mogelijk dat u uw investering verliest. Wij zijn geen financiële adviseurs. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde financiële adviseur voordat u financiële beslissingen neemt. Crypto-valuta.nl is niet aansprakelijk voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze site.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!