Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Koers Silvergate daalt extreem na aankondiging zichzelf op te heffen

1 jaar geleden gepubliceerd op 14 maart, 2023

Geïnteresseerden in de crypto- en aandelenmarkt zullen vorige week even gek hebben opgekeken. Silvergate, een Amerikaanse cryptobank, kondigde aan zichzelf op te heffen met als gevolg een extreme daling op de aandelenmarkt. We vertellen je meer.

Ontwikkelingen regelgeving de drijfveer

Silvergate Capital is een Amerikaanse cryptobank en gaat al heel wat jaren mee. Toch heeft de cryptobank zichzelf opgeheven. Het zag die dag zo’n 38 procent aan beurswaarde verdampen op de aandelenmarkt in New York en dat heeft alles te maken met de ontwikkelingen in de regelgeving van de financiële sector. Er gaat namelijk heel veel veranderen op het gebeid van wetgevingen en regels in de cryptowereld. Gaat het om een goede wetgeving dan zal je niet veel mensen horen, maar wat er nu gebeurt gaat veel perken te buiten, vinden veel mensen.

In Amerika houdt de Security and Exchange Commission, ook wel SEC genoemd, zich bezig met de regelgeving voor de financiële wereld. In een eerder nieuwsbericht schreven wij al dat zij er met gestrekt been ingaan: in plaats van samen naar een oplossing te zoeken, lijken ze vooral verboden op te leggen en boetes uit te delen. Dit was voor Silvergate Capital de drijfveer om de stekker eruit te trekken.

Banden met FTX?

Silvergate lag onder een vergrootglas sinds het faillissement van cryptobeurs FTX, waar wij de afgelopen tijd veel over hebben geschreven. Er werd een strafrechtelijk onderzoek gestart, ook naar Silvergate. De cryptobank had namelijk banden met FTX. Na het omvallen van FTX haalden ook veel klanten hun cryptotegoeden weg bij Silvergate. Silvergate raakte verder geïsoleerd omdat het gedwongen werd veel van de eigen beleggingen tegen verlies te verkopen. Dat deed een hoop met de financiële positie van de bank.

Silvergate laat weten dat klanten hun tegoeden volledig terugbetaald krijgen.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange
Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Reacties (0)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!