Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Mobiele Wallets (app)

Voor het opslaan van jouw private en public keys dien je gebruik te maken van een cryptowallet. Veel wallets maken gebruik van min of meer klassieke technologieën, waar een mobiele wallet juist erg eigentijds is. Een mobiele wallet kan voor veel houders van crypto valuta een welkome wijze van opslag vormen.

Wat is een mobiele wallet?

Een mobiele wallet is een wijze van crypto-opslag die volledig functioneert op je smartphone. Meer specifiek gaat het niet om de opslag van cryptocurrency tokens, maar om de opslag van jouw private keys. Deze keys heb je nodig om je tokens te verzenden en beheren. Er zijn verschillende walletapplicaties beschikbaar voor zowel iOS als Android-gebruikers. Een mobiele wallet is in essentie hetzelfde als een desktopwallet, alleen dan voor je smartphone. Zowel mobiele als desktopwallets zijn hot wallets: ze vereisen een actieve internetverbinding om te functioneren. Hier onderscheidt een mobiele wallet zich bijvoorbeeld van een hardware of een paper wallet; deze werken offline.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Hoe werkt een mobiele wallet?

Wanneer je in het bezit bent van een mobiele walletapplicatie en deze volledig hebt ingesteld, kun je er gebruik van maken. In de app krijg je te zien welke cryptocurrency’s je in bezit hebt. De meeste apps laten je daarnaast zien wat je totale saldo is. Vanuit een mobiele wallet is het mogelijk om cryptocurrency’s te verzenden en ontvangen. Voor het ontvangen van cryptocurrency’s maken veel mobiele wallets het mogelijk om een QR-code aan te maken. Dit biedt aanvullend gebruiksgemak. Verder werkt een mobiele wallet eigenlijk niet anders dan een ander type wallet. Het komt neer op een opslag van jouw private en public keys.

Voordelen van een mobiele wallet

– Gemakkelijk in gebruik
– Goedkoop tot kosteloos
– Veiliger dan exchange wallet

De gemiddelde mobiele wallet is erg gemakkelijk te gebruiken, ook voor gebruikers die weinig verstand van cryptocurrency’s hebben. Deze laagdrempeligheid wordt versterkt door de lage kosten, als er überhaupt al kosten zijn. Daarbij is het goed om te weten dat een mobiele wallet globaal gezien veiliger is dan een exchange wallet, omdat je jouw keys zelf in beheer hebt. Je hoeft dus geen derde partij te vertrouwen met jouw keys.

Hoe maak je een mobiele wallet?

Het aanmaken van een mobiele wallet is geen hogere wiskunde en is voor iedereen te begrijpen. Het begint met het downloaden van een wallet app. Dit doe je via de app store van je besturingssysteem, zoals iOS of Android. Na het downloaden van de mobiele walletapplicatie kun je een wallet binnen de applicatie aanmaken. Dit doe je door simpelweg de stappen te volgen, kijk hier hoe je een bitcoin wallet aanmaakt. Vergeet niet om jouw secret phrase ergens (veilig) te noteren, zodat je jouw keys niet verliest. Ook dien je bij de meeste wallet apps een pincode of wachtwoord in te stellen. Het is belangrijk om zorg te dragen voor een goede beveiliging van jouw keys.

Voorbeelden van mobiele wallets

Trust
Mycelium
Exodus
– Zengo
Coinomi

Mobiele cryptowallets zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn zowel te vinden in de iOS App Store als in de Google Play Store.

Veelgestelde vragen

Een mobiele wallet maakt gebruik van je smartphone voor het opslaan van jouw private en public keys. Hiermee voer jij zelf het beheer over jouw tokens.

Over het algemeen wordt een mobiele wallet niet als het veiligste type wallet gezien. Dat komt omdat een mobiele wallet een zogeheten hot wallet is: het vereist een actieve internetverbinding. Een hardware wallet zal in veel gevallen meer veiligheid bieden, omdat het volledig offline functioneert. Zowel een mobiele telefoon als een hardware wallet kunnen gestolen worden. Dat is echter niet heel problematisch, gezien er vaak back-upmogelijkheden bestaan, tenzij je het nalaat om deze vooraf te activeren.

Er zijn veel mobiele wallets. Het kan lastig zijn om er eentje uit te kiezen. Probeer met name te letten op de veiligheid. Ga na hoe veilig een wallet is en of het gaat om een betrouwbare aanbieder. Daarnaast is het verstandig om te controleren welke cryptocurrency’s ondersteund worden en of de app aansluit op jouw gewenste mate aan gebruiksgemak. Het kan handig zijn om reviews van gebruikers te lezen, mits deze reviews betrouwbaar zijn en niet zijn geschreven door de aanbieder zelf.

Veel mobiele wallets kennen verschillende mogelijkheden en lijken in dat opzicht veel op online exchange wallets. Dat brengt met zich mee dat het via de meeste mobiele walletapplicaties mogelijk is om jouw cryptocurrency’s te staken en op die manier wat bij te verdienen. Vaak dien je staking eerst even in te schakelen in de instellingen van de app. Je kunt dan kiezen welke precieze crypto’s je wilt staken.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!