Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

Cardano kopen

Cardano (ADA) is een van de grootste cryptocurrency’s van het moment. Door de populariteit van deze munt heb je mogelijk interesse in de aanschaf ervan. ADA-tokens zijn vrij verhandelbaar en kunnen dus door iedereen worden gekocht. Hoewel het kopen van Cardano niet erg ingewikkeld is, moet je wel weten hoe het in zijn werk gaat. Het proces bestaat uit meerdere stappen, vanaf het vinden van een geschikte exchange tot aan het opslaan van jouw tokens. In onderstaand artikel lees je hoe en waar je Cardano kopen kunt en op welke manieren je jouw tokens vervolgens bewaart. Zo ben je binnen no-time in het bezit van ADA-tokens.

Hoe koop ik Cardano?

Voordat je Cardano kopen kunt, moet je een account aanmaken bij een exchange. Sommige exchanges bieden je vervolgens de mogelijkheid om rechtstreeks ADA-tokens aan te schaffen. Je betaalt dan direct bij het kopen van de tokens. Bij de meeste exchanges moet je echter eerst je saldo aanvullen. Dat kan met fiatgeld, maar ook met crypto uit een externe wallet. Vul je jouw saldo aan met fiatgeld, dan kun je gebruikmaken van de bekende betaalmethodes, zoals creditcard of bankoverschrijving. Steeds meer exchanges ondersteunen iDEAL. Als je saldo is aangevuld, zoek je Cardano (ADA) op in de lijst van aangeboden crypto’s. Kies vervolgens je hoeveelheid en rond de transactie af. Afhankelijk van het type order dat je hebt geplaatst, ontvang je direct jouw ADA-tokens.

Waar koop ik Cardano?

Als je Cardano (ADA) wilt kopen, dan kan dat via een cryptocurrency exchange. Dat is een online handelsplek waar digitale valuta worden verhandeld. Vandaag de dag zijn er echter een hoop exchanges. Daar komt bij dat Cardano een populaire crypto is en dus wordt aangeboden door bijna alle grote exchanges. Voorbeelden van partijen die ADA in hun aanbod hebben opgenomen, zijn Binance, Bitvavo, Coinbase en Kraken. Voor welke je uiteindelijk moet kiezen, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Het is dus belangrijk om exchanges goed met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar aspecten als handelskosten, aanbod, gebruiksgemak, (taal van de) klantenservice en betrouwbaarheid. Beginnende handelaren kiezen het beste voor een gebruiksvriendelijke en goedkope exchange die alle populaire crypto’s aanbiedt.

Hoe moet ik mijn Cardano bewaren?

ADA-tokens bewaren doe je in een wallet. Dit is een omgeving waarbinnen jouw private keys worden opgeslagen. Deze private keys geven de toegang tot jouw tokens en dienen dus veilig opgeslagen te worden. Over het algemeen wordt de hardware wallet als het meest veilige type wallet beschouwd. Dit is een fysiek apparaatje dat volledig offline functioneert en daardoor niet aan te tasten is door hackers. Wel zijn hardware wallets iets complexer in gebruik. Om laatstgenoemde reden kiezen veel mensen voor een exchange wallet. Dit is een online wallet binnen de omgeving van je exchange. Hiermee haal je veel gebruiksgemak in huis, maar door het centrale karakter lever je wel in op veiligheid. Een tussenoptie is een software of app wallet. Je beheert je tokens dan zelf op digitale wijze.

Koop crypto bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Dit kun je met Cardano

Het blockchainproject Cardano (ADA) biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) uit te voeren. Het netwerk onderscheidt zich doordat het is gebouwd op basis van een wetenschappelijke benadering en het bestaat uit meerdere lagen. Wanneer je ADA-coins hebt aangeschaft, kun je deze inzetten voor verschillende doeleinden. Zo kun je het zuiver zien als een investering of een manier om geld op te slaan. Daarnaast kun je als ADA-bezitter profiteren van het feit dat Cardano werkt met proof-of-stake (PoS). Dit brengt namelijk mee dat je jouw ADA-tokens kunt staken en hiermee beloningen kunt verdienen. Zo verdien je passief wat bij door Cardano te bezitten. Wel moet je staking vaak even aanzetten bij je exchange wanneer je werkt met een exchange wallet.

Wat doet de koers van Cardano?

De koers van Cardano geeft de prijs van een ADA-token weer. Wanneer je de grafiek erbij pakt, valt het snel op dat de koers vrij hevig fluctueert. Deze volatiliteit valt op te merken binnen nagenoeg de hele cryptomarkt. De koers beweegt voort aan de hand van het economische stelsel van vraag en aanbod. Hoewel speculeren altijd mogelijk is, kan niemand met zekerheid de toekomst van Cardano voorspellen. Wanneer het project zich verder blijft ontwikkelen en het de steeds heviger wordende concurrentiestrijd aankan, is de kans aanwezig dat de koers op lange termijn zal stijgen. Het sentiment kan echter ook snel omslaan, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe cryptocurrency wordt gelanceerd die draait op nieuwere en betere technologieën en daarmee Cardano enigszins overbodig maakt. Het blijft koffiedik kijken.

Handelen bij Bitvavo
9.3
  • Goedkoopste exchange
  • Groot aanbod
  • Accepteert iDeal
Start met handelen
Snelst groeiende Crypto aanbieder 2024
Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!