Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X

eCash

Het cryptoproject eCash focust zich op digitale transacties, zodat goederen en diensten met digitaal geld afgerekend kunnen worden.

Koers
Verandering 24u
Volume 24u
Marktwaarde
Direct naar:
Details
Huidig beschikbaar
Max. beschikbaar
Start datum

eCash Koers

eCash (XEC) is verhandelbaar sinds de zomer van 2021 en de koers heeft sindsdien veel fluctuaties vertoond. Hoewel de prijs van een XEC-token tweemaal de €0,00030 heeft gepasseerd, lijkt de koers zich sinds 2021 onder de €0,00010 te stabiliseren.

eCash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Wat is eCash?

eCash (XEC) bestaat als zodanig sinds juli 2021. Het is een rebrand van Bitcoin Cash ABC. Laatstgenoemde is ooit ontstaan uit een opsplitsing van Bitcoin en Bitcoin Cash. Amaury Sechet was de hoofdontwikkelaar van Bitcoin Cash en Bitcoin Cash ABC. Hij heeft ervoor gekozen om de rebrand naar eCash (XEC) te realiseren. Hiermee zou eCash een nieuwe identiteit moeten krijgen. De focus van deze crypto ligt op de ontwikkeling van een digitaal transactiemiddel voor betalingen. De naam eCash is dan ook een afkorting voor electronic cash. Het project heeft de focus op praktische hanteerbaarheid en wordt dan ook gepresenteerd met de principes Simple, Instant en Secure.

Waarom je eCash wilt kopen

Er zijn verschillende redenen die een investering in eCash (XEC) het overwegen waard maken. Een belangrijk aspect is de garantie van eCash dat transacties nagenoeg kostenvrij zijn en blijven. Bij het verrichten van deze transacties wordt de anonimiteit van beide partijen in alle gevallen gewaarborgd. Omdat eCash zich ook richt op het behalen van hoge transactiesnelheden heeft dit project volgens fanatiekelingen de potentie om de toekomst van digitaal betalen voorgoed te veranderen.

Waar koop je eCash

eCash kopen kan met behulp van een exchange. Exchanges die XEC-tokens aanbieden, zijn bijvoorbeeld Binance, KuCoin en HitBTC. Je moet in het bezit zijn van een account om tokens te kopen. Registreren kan online en is vaak snel geregeld. Heb je een account, dan kun je hier geld of cryptotokens op storten. Het storten van fiatgeld doe je vaak aan de hand van de gebruikelijke betaalmethodes, zoals creditcard en bankoverschrijving. Niet alle exchanges ondersteunen iDEAL.

eCash bij Bitvavo review
9.3/10
  • €10.000 gratis handelskosten
  • 230+ soorten cryptovaluta
  • Nederlandse exchange

Kenmerken eCash

Met een duidelijke visie voor ogen werkt het team van eCash aan een realiteit waarin betalingen met crypto de standaard worden.

Duidelijke eenheid

eCash (XEC) heeft na de rebranding een nieuwe basiseenheid geïntroduceerd: de bit. Bits moeten meer logica bieden, doordat decimalen hierbij amper aan de orde zijn. Zo spreek je bijvoorbeeld niet meer van 0,00001000 BTC, maar van 10 bits.

Schaalbaarheid

De ontwikkelaars van eCash willen het maximale aantal transacties per seconde (afgekort: tps) van 100 verhogen naar meer dan vijf miljoen. Dit is te vinden in de roadmap van het project. Met een dergelijke capaciteit kunnen veel mensen het netwerk gelijktijdig efficiënt gebruiken.

Opensource

Het project van eCash (XEC) is volledig opensource. Dat wil zeggen dat de code die aan deze crypto ten grondslag ligt, volledig openbaar is. Hiermee kan iedereen de code inzien en desgewenst verbeteringen voorstellen. Deze verbeteringen kunnen worden doorgevoerd door de ontwikkelaars.

Bitcoin

Omdat de ontwikkelaars al lange tijd betrokken zijn geweest bij forks van Bitcoin heeft het team aantoonbaar verstand van zaken. Veel basisprincipes van eCash zijn gebaseerd op Bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan het maximaal uit te geven tokens.

eCash Wallet

Na het kopen van eCash moet je jouw XEC-tokens ergens opslaan. Dat kan in elk type wallet die XEC ondersteunt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hardware wallet. Deze biedt veel veiligheid. Zoek je naar iets meer gebruiksgemak, dan is een exchange wallet of een afzonderlijke software wallet misschien iets voor jou.

Betrouwbare exchanges

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!