Tip
Koop of verkoop crypto bij Bitvavo
X
Nieuws

Amerikaanse verzekeraar keert claims uit in Bitcoin

3 jaar geleden gepubliceerd op 11 mei, 2021

De relatief onbekende verzekeraar Metromile gaat zeer binnenkort betalingen accepteren in Bitcoin. Daarnaast zal het bedrijf ook claims gaan uitkeren in de vorm van de bekende cryptocurrency. Metromile schaft binnenkort een groot aantal Bitcoin aan om op de balans van het bedrijf te zetten.

Het verzekeringsbedrijf werd in 2011 opgezet in de Verenigde Staten. Metromile wist zichzelf direct te onderscheiden door autoverzekeringen aan te bieden op maat. De klanten betalen enkel voor gereden kilometers. De verzekeraar accepteert klanten van over de hele wereld. Een claim wordt nu dus uitbetaald in Bitcoins.

Metromile zorgt voor een primeur

Betalen en betalingen ontvangen met bitcoin kon al enige tijd bij verschillende retailers. Metromile is de eerste verzekeraar die voor hetzelfde betaalproces kiest.

“We hebben het al jaren over Bitcoin als betalingsoptie en nu hebben de technologie en de acceptatie van Bitcoin en cryptocurrency door de consument een inhaalslag gemaakt. Dit is niet zomaar een overweging vanwege marketing. We geloven echt in gedecentraliseerde financiering”, aldus de communicatiedirecteur van het Amerikaanse verzekeringsbedrijf.

Metromile koopt 175 bitcoin

Wereldwijd neemt de vraag naar cryptocurrency toe en zijn er steeds meer consumenten en bedrijven die hun spaargeld investeren in de cryptomunten en dus crypto kopen. De consumenten willen steeds vaker betalingen verrichten met de munten en Metromile probeert de klanten hierin te voorzien. In het tweede kwartaal van 2021 zal Metromile maar liefst 175 Bitcoin aanschaffen, oftewel voor rond de 10 miljoen dollar aan cryptocurrency. Metromile-CEO Dan Preston kijkt met een goed gevoel naar de toekomst “Het resultaat is een eerlijke verzekering voor iedereen”, aldus Preston.

Betalen met bitcoin in Nederland

In Nederland zijn wij al best ver en zijn er diverse webshops te vinden waar jij kan afrekenen met Bitcoin. Je kan bijvoorbeeld een maaltijd bestellen op Thuisbezorgd en betalen met de cryptomunt. Andere bekende webshops waar jij kan betalen met Bitcoin zijn Zalando, Vitamine Shop, Bol.com, Fietsknecht en de Bordspellenstore. Er is nog geen verzekeraar die crypto valuta accepteert.

Reacties (3)

Deze website biedt algemene informatie en is geen financieel advies; investeren in crypto brengt risico's, raadpleeg een expert; wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen.
Cookiemelding
Adblocker gedetecteerd.

Beste bezoeker, we zien dat je een adblocker gebruikt. Helaas blokkeren adblockers essentiële onderdelen op onze website en zal de website daardoor niet juist weergeven worden. We vragen je daarom om de adblocker voor Crypto-Valuta.nl uit te schakelen zodat we jou de beste ervaring kunnen bieden. Bedankt!